GVT promoot Nederlandse producten in China met Holland Paviljoen

GVT bouwt op dit moment in het Chinese Chengdu een Holland Paviljoen om producten uit Nederland te promoten. De vervoerder hoopt hiermee Chinese verladers te verleiden om Nederlandse producten via het spoor naar China te exporteren. Dat vertelde directeur Intermodal Roland Verbraak van GVT Group in Tilburg in een video-interview met SpoorPro. 

GVT heeft ambitieuze uitbreidingsplannen voor het internationaal spoorgoederenvervoer. Vorige maand startte de vervoerder samen met Hunan Xiangou Express Co een proef met een goederentrein die van het Chinese Changsha naar Tilburg rijdt. Als deze proef slaagt, dan start er een wekelijkse treindienst tussen de steden. GVT startte enkele jaren geleden al samen met Chinese partner CDIRS een spoordienst tussen Tilburg en Chengdu.

Bekijk hier het video-interview:

Uitbreiding treindiensten

Volgens Verbraak heeft de terminal in Tilburg voldoende capaciteit om het aantal treindiensten nog verder uit te breiden. Het bedrijf rijdt zes keer per week tussen Rotterdam en Tilburg. Daarnaast wil de onderneming een verbinding starten tussen Tilburg en Antwerpen. GVT wil verder die drie treindiensten per week naar haar eigen terminal in Polen uitbreiden naar zes.

Ook de verbindingen naar China worden de komende tijd uitgebreid. Dat doet het bedrijf onder meer door de Nederlandse producten te promoten in Chengdu. Het Holland Paviljoen krijgt een oppervlakte van 1500 vierkante meter en geeft ruimte aan 22 expositieruimtes. Het paviljoen wordt op 2 november officieel geopend.

Op dit moment gaan de spoordiensten via de route van Tilburg via Malešice naar China. Verbraak: “Deze route is voornamelijk gekozen, omdat we op deze route met drielanden-locomotieven kunnen rijden. Wij hebben nu locomotieven van LTE die via Polen en Duitsland in één keer door kunnen rijden naar Nederland. We hoeven alleen de machinist te wisselen, dat scheelt veel in de tijden.”

Roland Verbraak is een van de sprekers tijdens het congres De Nieuwe Zijderoute op 27 september in het Patronaat in Tilburg. Bezoek de website voor meer informatie.

Auteur: Majorie van Leijen

Majorie van Leijen is redacteur van SpoorPro.nl en het internationale vakblad voor professionals in het spoorgoederenvervoer RailFreight.com.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.