Tweede editie Congres De Nieuwe Zijderoute in Tilburg

In Tilburg vindt op 27 september de tweede editie van het Congres De Nieuwe Zijderoute plaats in het Patronaat. Tijdens dit evenement komen spoorvervoerders, verladers, logistiek dienstverleners, academici en andere internationale experts bij elkaar om de huidige stand van zaken van deze internationale spoorverbinding te bespreken.

Verladers Lenovo, Mead Johnson Nutrition and Decathlon delen hun ervaringen op de Nieuwe Zijderoute. Zij geven daarbij inzicht in het businessmodel, gaan in op de obstakels die zij ervaren, oplossingen en de voorwaarden voor succes.

China

Nederland heeft inmiddels twee treinverbindingen met China. Vanuit de Chinese stad Chansha vertrok onlangs een testtrein naar Tilburg, waar ook de verbinding met Chengdu tot stand wordt gebracht. Daarnaast is er geëxperimenteerd met een treinverbinding vanuit Amsterdam. Beide ontwikkelingen komen tijdens het congres aan bod. Verder komen ook de reis door Rusland, de grensovergang in Polen en alternatieve routes naar China aan bod.

Verder is er tijdens het congres ook aandacht op wat er in China gebeurt als reactie op het groeiend aantal treinen op deze verbinding. Letty Zhu van de NHTV Breda Applied Science University and Jialu Zhang van de Chengdu International Railway Investment & Development Group (CIPI) nemen hierover het woord.

Sancties

Er liggen meerdere landen op de route die een belangrijke rol spelen voor het internationaal vervoer. Advocaat Sebastiaan Bennink gaat bijvoorbeeld in op de sancties in Rusland. De ambassadeur van Kazachstan vertelt vervolgens over de rol die dit Centraal-Aziatische land speelt op deze spoorverbinding. Ook zijn de Chinese en Russische ambassades vertegenwoordigd op het congres.

Het congres wordt afgesloten met een Ask Me Anything-panel. Tijdens deze sessie kan het publiek uitgebreid vragen stellen aan vertegenwoordigers van New Silkway Logistics, Nunner Logistics, GVT Intermodal en Karl Gheysen.

Meer informatie is te vinden op de website van het Congres De Nieuwe Zijderoute.

Auteur: Majorie van Leijen

Majorie van Leijen is redacteur van SpoorPro.nl en het internationale vakblad voor professionals in het spoorgoederenvervoer RailFreight.com.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.