Silk Road Gateway Poland congreszaal Wroclaw

Zijderoute-congres in Polen live te volgen

In het Poolse Wroclaw start dinsdagmiddag het congres Silk Road Gateway Poland over de spoorgoederenverbinding Nieuwe Zijderoute. De komende twee dagen delen prominente sprekers hun kennis en ervaringen met met een internationaal publiek. Het congres is live te volgen op onze zusterwebsite RailFreight.com via een live blog, met realtime uitzendingen en het laatste nieuws ter plaatse.

Tijdens dit evenement staat Polen als ‘gateway’ tussen oost en west centraal. Daarbij komen de ontwikkelingen aan bod die de Nieuwe Zijderoute teweeg heeft gebracht op de logistieke keten tussen Europa en Azië. Ook vertellen de sprekers wat deze ontwikkelingen betekenen voor de landen die op het netwerk zijn aangesloten, met in het bijzonder Polen.

Programma

Dag 1 start met een rondleiding, waarbij deelnemers een kijkje achter de schermen nemen van de logistieke keten in Polen. In de middag nemen de eerste sprekers het woord en bespreken de implicaties van de Nieuwe Zijderoute voor Polen en Oost-Europa in het algemeen.

Dag 2 start met een focus op de ambities van China, gevolgd door presentaties over het netwerk, de routes en de bestemmingen van de Nieuwe Zijderoute. Ook hier komt Polen weer ter sprake, nu in de vorm van een business case.

Live-uitzending

Op RailFreight.com worden meerdere presentaties live uitgezonden. Dinsdagmiddag kunnen geïnteresseerden vanaf 16.15 uur de presentatie volgen van Juliusz Skurewicz van de Poolse International Freight Forwarders Association. Hij legt uit wat de Nieuwe Zijderoute betekent voor de logistieke sector van Polen.

Woensdagochtend wordt er vanaf 9.55 uur live uitgezonden, wanneer Chris Wensink het woord neemt. Als adviseur transport en logistiek bij Panteia, kan hij vertellen over het effect van de Nieuwe Zijderoute op transportpatronen van en naar de Europese havens.

Om 11.10 uur wordt de presentatie van Witold Smidowski uitgezonden. Hij is directeur ontwikkeling internationale zaken bij Greenbrier Europe en vertelt over de dagelijkse gang van zaken op de route. Om 14.10 uur neemt Maciej Mastalerski, Directeur van InterRail Poland, het woord. Hij zal voorbeelden geven van hoe de oost-west goederenstroom in zijn werk gaat, en voor het effect het heeft op Polen en China.

Bekijk hier de programmapagina van het congres Silk Road Gateway Poland.

Auteur: Majorie van Leijen

Majorie van Leijen is redacteur van SpoorPro.nl en het internationale vakblad voor professionals in het spoorgoederenvervoer RailFreight.com.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.