Goederentrein Nunner vertrekt vanuit Amsterdam naar de Chinese stad Yiwu

Video: vertrek eerste goederentrein Amsterdam-China

Met het vertrek van de eerste goederentrein richting China is Amsterdam woensdag officieel aangesloten op de Nieuwe Zijderoute. Vanuit de Amsterdamse Haven startte een goederentrein een reis van zestien dagen naar de Chinese stad Yiwu. De containertrein rijdt door Duitsland, Polen, Wit-Rusland, Rusland en Kazachstan. Op 23 maart arriveert de trein op zijn eindbestemming.

De nieuwe, directe treinverbinding is een initiatief van Nunner Logistics. Directeur Erwin Cootjans van Nunner Logistics: “We zijn trots om Amsterdam aan ons spoornetwerk met China toe te voegen aan onze huidige bestemmingen tussen China, Rusland en Duitsland. Amsterdam is de grootste haven na Rotterdam, Antwerpen en Hamburg wat het een belangrijke hub maakt. Deze nieuwe verbinding zal het nog makkelijker maken voor ondernemingen in Nederland om zaken met China te doen.”

Bekijk hier de video van vakblad RailFreight.com:

Samenwerking

Voor de spoorverbinding werkt Nunner Logistics samen met Rail Cargo Operator, TMA Logistics en Havenbedrijf Amsterdam. Rail Cargo Operator verzorgt het vervoer en TMA Logistics is eigenaar van de terminal waar alle goederen worden verzameld om per trein te worden vervoerd. “De TMA terminal is een trimodale terminal waar producten per spoor, per schip en per vrachtwagen worden aan- en afgevoerd.

Nunner Logistics verzorgt al treindiensten vanuit andere delen van Nederland en België via het Duitse Neuss naar China. Daar komt de rechtstreekse verbinding van Amsterdam naar Yiwu vanaf woensdag bij. Het transportbedrijf verzorgt daarnaast al jaren spoordiensten van Neuss naar Rusland, Kazachstan en Turkmenistan.

Treindiensten

“De goederen die richting Yiwu gaan, zijn veelal bestemd voor bedrijven in de regio van deze stad. Ook gaan een aantal goederen per truck richting Shanghai dat ongeveer 290 kilometer van Yiwu ligt”, legde Cootjans eerder deze week uit. Nunner start woensdag met één treindienst per week, maar dit zal naar verwachting al snel worden uitgebreid naar twee à drie diensten per week.

Lees ook:

Banner Silk Road Gateway Poland

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.