Terminal Chengdu, foto: Havenbedrijf Rotterdam

Uitbreiding van spoordiensten Chengdu-Tilburg-Rotterdam Express

De spoorshuttle van GVT-Group of Logistics tussen Rotterdam en het Chinese Chengdu wordt per december uitgebreid naar vijf spoordiensten per week. “De dienst wordt steeds meer ontdekt als goede aanvulling op lucht- en zeevervoer”, verklaart algemeen directeur Roland Verbraak bij GVT Group of Logistics.

De Chengdu-Tilburg-Rotterdam-Express legt sinds juni het traject via Kazachstan en Moskou af. Er is gestart met drie wekelijkse omlopen. Inmiddels zijn dat er al vier en per december worden het er dus vijf. Volgens GVT Group is de railverbinding 75 procent goedkoper dan vervoer per vliegtuig.

Railverbinding

Verbraak: “Vanuit China vervoeren we traditioneel veel elektronica, maar je ziet dat er nu ook aardig wat seizoensproductie mee gaat, zoals bijvoorbeeld schoenencollecties. Met de trein ben je dan toch wat flexibeler en kun je je voorraadbeheer beter reguleren. Met vijftien dagen is alles ‘door-to-door’ geleverd.” Vanuit het westen gaat er een heel diverse lading naar het oosten. “Auto’s, medicijnen, maar de laatste tijd ook veel Hoegaarden-bier en machines voor de katoenindustrie in de Chengdu-regio.”

De dienst wordt uitgevoerd door Railport Brabant in samenwerking met de Chinese railoperator CDIRS. Het is het paradepaardje van het ‘Get Ahead in Europe’-initiatief. Met deze in september gelanceerde campagne willen samenwerkingspartners Logistiek Midden-Brabant en het Havenbedrijf Rotterdam bedrijven in Azië wijzen op de voordelen van deze Nederlandse as als efficiënte toegang tot Europa.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.