Spoorman van het Jaar, Gerard de Groot, algemeen directeur van A2B-online

Gerard de Groot van A2B-online Spoorman van het Jaar

Algemeen directeur Gerard de Groot van A2B-online is donderdag tijdens het Spoorcongres 2017 in Tiel uitgeroepen tot Spoorman van het Jaar. De award werd uitgereikt door operationeel directeur John Voppen van ProRail.

De Groot zet sinds 2013 short-sea lijndiensten op van en naar de haven van Moerdijk. Er rijden momenteel vier shuttles per dag van en naar Moerdijk en deze shuttles transporteren een groot gedeelte van de containers die met de short-sea schepen van en naar Engeland worden vervoerd.

Voppen noemde dit tijdens de uitreiking een uitzonderlijke prestatie, omdat er tot 2013 helemaal geen intermodaal spoorvervoer van en naar Moerdijk plaatsvond. De Groot heeft zich er verder voor ingezet om naast de short-sea lading zogenaamde continentale lading uit de regio West-Brabant met deze shuttles te vervoeren.

Award

De Spoorman van het Jaar award is een initiatief van het voorlichtingsbureau Rail Cargo en wordt jaarlijks uitgereikt aan een ondernemer die zich sterk maakt voor de promotie van het spoorgoederenvervoer. Vorig jaar werden directeuren Mark en Julian Remie van Raillogix Spoormannen van het jaar. In 2015 won directeur Hans Cabooter van Cabooter Railcargo de prestigieuze titel. In 2013 werd Maike Kooijman de eerste Spoorvrouw van het Jaar.

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.