Werkzaamheden in Rastatt in Duitsland, foto: Thomas Niedermüller / Deutsche Bahn

DB Netz stelt extra route beschikbaar voor goederentreinen Rastatt

Werkzaamheden in Rastatt Foto: Thomas Niedermüller / Deutsche Bahn

De Duitse spoorbeheerder DB Netz heeft woensdag een alternatieve omleidingsroute beschikbaar gesteld voor het spoorgoederenvervoer dat is gedupeerd als gevolg van de spoorverzakkingen bij Rastatt. Ze heeft de werkzaamheden aan de spoorverbinding Stuttgart-Hattingen versneld afgerond en beschikbaar gesteld voor het treinverkeer. Daardoor zijn er 44 treinpaden per dag beschikbaar voor het goederenvervoer in Duitsland.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “DB Netz stelt extra route beschikbaar voor goederentreinen Rastatt”

Hans-Willem Vroon|07.09.17|15:08

Met maximale samenwerking kunnen vervoerders met deze extra paden erbij op de NoordZuid-as max. 116 goederentreinen per dag rijden. Met forse lengtebeperkingen. Dus nog weken lang ruim minder dan 50% van de marktvraag accommoderen. DB Netze moet daarbij doortastend de regie pakken op doorstroming van treinen op knooppunten als Singen. De paden zijn nu reeds uitverkocht. Vertraagde levering leidt tot vermindering of tijdelijke stops van industriële productie: een logistiek-economisch debacle.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

DB Netz stelt extra route beschikbaar voor goederentreinen Rastatt | SpoorPro.nl
Werkzaamheden in Rastatt in Duitsland, foto: Thomas Niedermüller / Deutsche Bahn

DB Netz stelt extra route beschikbaar voor goederentreinen Rastatt

Werkzaamheden in Rastatt Foto: Thomas Niedermüller / Deutsche Bahn

De Duitse spoorbeheerder DB Netz heeft woensdag een alternatieve omleidingsroute beschikbaar gesteld voor het spoorgoederenvervoer dat is gedupeerd als gevolg van de spoorverzakkingen bij Rastatt. Ze heeft de werkzaamheden aan de spoorverbinding Stuttgart-Hattingen versneld afgerond en beschikbaar gesteld voor het treinverkeer. Daardoor zijn er 44 treinpaden per dag beschikbaar voor het goederenvervoer in Duitsland.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “DB Netz stelt extra route beschikbaar voor goederentreinen Rastatt”

Hans-Willem Vroon|07.09.17|15:08

Met maximale samenwerking kunnen vervoerders met deze extra paden erbij op de NoordZuid-as max. 116 goederentreinen per dag rijden. Met forse lengtebeperkingen. Dus nog weken lang ruim minder dan 50% van de marktvraag accommoderen. DB Netze moet daarbij doortastend de regie pakken op doorstroming van treinen op knooppunten als Singen. De paden zijn nu reeds uitverkocht. Vertraagde levering leidt tot vermindering of tijdelijke stops van industriële productie: een logistiek-economisch debacle.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.