Werkzaamheden in Rastatt in Duitsland, foto: Thomas Niedermüller / Deutsche Bahn

DB Netz stelt extra route beschikbaar voor goederentreinen Rastatt

De Duitse spoorbeheerder DB Netz heeft woensdag een alternatieve omleidingsroute beschikbaar gesteld voor het spoorgoederenvervoer dat is gedupeerd als gevolg van de spoorverzakkingen bij Rastatt. Ze heeft de werkzaamheden aan de spoorverbinding Stuttgart-Hattingen versneld afgerond en beschikbaar gesteld voor het treinverkeer. Daardoor zijn er 44 treinpaden per dag beschikbaar voor het goederenvervoer in Duitsland.

Op 12 augustus zijn tijdens werkzaamheden water en zand in de nieuwe Rastatt-tunnel terechtgekomen. Als gevolg daarvan is de bodem verzakt en zijn de rails boven de tunnel verbogen. Het traject tussen Karlsruhe en Basel maakt onderdeel uit van de belangrijke noord-zuid corridor die de havens van Rotterdam, Hamburg en Antwerpen verbindt met Zwitserland en Italië.

Alternatieve routes

Vanwege de beperkt beschikbare alternatieve routes konden dagelijks ongeveer tweehonderd treinen niet op de plek van hun bestemming komen. DB Netz heeft nu 44 treinpaden beschikbaar gesteld. Meer alternatieve routes zijn echter noodzakelijk. Het spoorgoederenvervoer zal deze maand flink zal toenemen, omdat de vakanties in alle Europese landen voorbij zijn.

Lees het uitgebreide verhaal bij zusterblad RailFreight.com.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “DB Netz stelt extra route beschikbaar voor goederentreinen Rastatt”

Hans-Willem Vroon|07.09.17|15:08

Met maximale samenwerking kunnen vervoerders met deze extra paden erbij op de NoordZuid-as max. 116 goederentreinen per dag rijden. Met forse lengtebeperkingen. Dus nog weken lang ruim minder dan 50% van de marktvraag accommoderen. DB Netze moet daarbij doortastend de regie pakken op doorstroming van treinen op knooppunten als Singen. De paden zijn nu reeds uitverkocht. Vertraagde levering leidt tot vermindering of tijdelijke stops van industriële productie: een logistiek-economisch debacle.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.