Vestiging Cabooter in Venlo

Nieuwe spoordiensten verbinden Venlo met Antwerpen en Duisburg

Venlo krijgt vanaf 23 mei twee nieuwe spoordiensten naar Antwerpen en Duisburg. Logistiek dienstverlener Cabooter start deze nieuwe verbindingen vanaf de railterminal van het bedrijf. De verbinding tussen Antwerpen en Venlo is een lang gekoesterde wens van Cabooter.

Vanuit kaai 1700 in de Port of Antwerp zal vier keer per week een trein met maritieme lading vertrekken richting de railterminal van Cabooter. De lading is bedoeld voor de regio groot Venlo, maar er is ook de mogelijkheid om door rijden naar de Italiaanse terminals van Busto/Gallerate en Melzo. Daarnaast zullen de wagons die de Antwerpen lading vervoeren, worden ingezet om vanuit Venlo de railterminal in Duisburg aan te doen.

Directeur Hans Cabooter: ”Antwerpen is een belangrijke haven binnen Europa en voor Venlo is dit een strategische partner. Dit is een mijlpaal voor onze regio.”

Spoordienst

Venlo-Duisburg leek lange tijd onbereikbaar, omdat de afstand nogal kort is. Directeur Erich Staake van Duisport en zijn team hebben samen met het team van Cabooter de realisatie mogelijk gemaakt. Cabooter: “De ontwikkeling van Venlo met Trade Port Noord verloopt voorspoedig, maar er komt een dag dat we ons plafond bereiken. Dan hebben we een ventiel nodig zoals Duisburg die verder groei van de regio mogelijk maakt.”

Vanuit de railterminal in Duisburg zijn meer dan honderd bestemmingen te bereiken in Noord-, Centraal-, Oost-, Zuid- en West-Europa, maar ook ver daarbuiten tot wel helemaal in Centraal Azië en China.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe spoordiensten verbinden Venlo met Antwerpen en Duisburg | SpoorPro.nl
Vestiging Cabooter in Venlo

Nieuwe spoordiensten verbinden Venlo met Antwerpen en Duisburg

Venlo krijgt vanaf 23 mei twee nieuwe spoordiensten naar Antwerpen en Duisburg. Logistiek dienstverlener Cabooter start deze nieuwe verbindingen vanaf de railterminal van het bedrijf. De verbinding tussen Antwerpen en Venlo is een lang gekoesterde wens van Cabooter.

Vanuit kaai 1700 in de Port of Antwerp zal vier keer per week een trein met maritieme lading vertrekken richting de railterminal van Cabooter. De lading is bedoeld voor de regio groot Venlo, maar er is ook de mogelijkheid om door rijden naar de Italiaanse terminals van Busto/Gallerate en Melzo. Daarnaast zullen de wagons die de Antwerpen lading vervoeren, worden ingezet om vanuit Venlo de railterminal in Duisburg aan te doen.

Directeur Hans Cabooter: ”Antwerpen is een belangrijke haven binnen Europa en voor Venlo is dit een strategische partner. Dit is een mijlpaal voor onze regio.”

Spoordienst

Venlo-Duisburg leek lange tijd onbereikbaar, omdat de afstand nogal kort is. Directeur Erich Staake van Duisport en zijn team hebben samen met het team van Cabooter de realisatie mogelijk gemaakt. Cabooter: “De ontwikkeling van Venlo met Trade Port Noord verloopt voorspoedig, maar er komt een dag dat we ons plafond bereiken. Dan hebben we een ventiel nodig zoals Duisburg die verder groei van de regio mogelijk maakt.”

Vanuit de railterminal in Duisburg zijn meer dan honderd bestemmingen te bereiken in Noord-, Centraal-, Oost-, Zuid- en West-Europa, maar ook ver daarbuiten tot wel helemaal in Centraal Azië en China.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.