CTT Terminal Bad Bentheim, foto: Eric Brinkhorst

Shuttledienst Rotterdam-Bad Bentheim gaat dagelijks rijden

De shuttledienst tussen Rotterdam en Bad Bentheim gaat dagelijks rijden. Deze shuttledienst is in september gestart met drie ritten per week. De trein biedt ruimte aan negentig containers op en neer tussen Rotterdam, Bad Bentheim en Coevorden.

De shuttle is een dienst van EuroTerminal Emmen-Coevorden-Hardenberg BV (ETECH), Combi Terminal Twente BV (CTT) en de Bentheimer Eisenbahn en wordt ondersteund door het Havenbedrijf Rotterdam. De trein rijdt tussen de terminals van CTT in Rotterdam, de APM en ECT terminals op de Maasvlakte en Bad Bentheim. Vanuit Bad Bentheim rijdt de shuttle door naar de EuroTerminal Coevorden. Daarnaast is er drie keer per week aansluiting op de spoordienst naar Malmö.

Shuttledienst

“Over belangstelling voor de shuttle hebben we nu al niet te klagen”, aldus CEO Joachim Berends van de Bentheimer Eisenbahn. “Er zit echter nog veel potentie op deze route. Door de dienst uit te breiden, kunnen we een nog beter alternatief bieden voor de truck.” Gerco Linthorst, CEO van CTT: “Containers kunnen tot ’s avonds laat op de CTT-terminal in Rotterdam worden aangeleverd, waarna zij de volgende ochtend bij onze klanten zijn. En dat dus elke dag, waarmee we ons terminal verder uitbouwen als hub en gateway tot de regio.”

Lees ook:

Combiterminal Twente start spoorterminal in Bad Bentheim

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.