Spoorsector realiseert trendbreuk in rood sein-passagesDe Nederlandse spoorsector heeft in 2014 eindelijk een trendbreuk in het aantal rood sein-passages laten zien. Er werd in 2014 in totaal 112 keer een stoptonend sein gepasseerd (STS-passage), waar dat in 2013 nog 170 keer gebeurde. In de afgelopen jaren daalde het aantal STS-passages maar minimaal en leek er een stagnatie te ontstaan. Nu blijkt dat het in 2014 toch is gelukt om het aantal passages flink terug te brengen. DB Schenker liet bij de spoorgoederenvervoerders de grootste daling zien van 17 passages in 2013 naar 9 in 2014.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Spoorsector realiseert trendbreuk in rood sein-passages | SpoorPro.nl

Spoorsector realiseert trendbreuk in rood sein-passagesDe Nederlandse spoorsector heeft in 2014 eindelijk een trendbreuk in het aantal rood sein-passages laten zien. Er werd in 2014 in totaal 112 keer een stoptonend sein gepasseerd (STS-passage), waar dat in 2013 nog 170 keer gebeurde. In de afgelopen jaren daalde het aantal STS-passages maar minimaal en leek er een stagnatie te ontstaan. Nu blijkt dat het in 2014 toch is gelukt om het aantal passages flink terug te brengen. DB Schenker liet bij de spoorgoederenvervoerders de grootste daling zien van 17 passages in 2013 naar 9 in 2014.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.