Rangeerterrein Venlo

Treinverkeer Venlo weer hervat na stremming door lekkende goederentrein

Het treinverkeer rond Venlo is weer hervat nadat dinsdagochtend een lekkende goederentrein voor een stremming van het treinverkeer had veroorzaakt.  Op een rangeerterrein voor treinen in Venlo werd rond kwart over zeven een lekkage ontdekt aan een ketelwagen. De brandbare stof ethanol lekte uit een afsluiter.

Omdat het slechts een kleine lekkage betreft, is er geen gevaar geweest voor de omgeving. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan en niemand raakte gewond, meldt Veiligheidsregio Limburg-Noord. De brandweer heeft het incident overgedragen aan de ongevallen bestrijdingsdienst van ProRail. Die heeft de lekkage gedicht. Het treinverkeer voor personenvervoer werd rond negen uur weer hervat. Goederentreinen zijn rond het middaguur weer gaan rijden.

Gaslek

Dichtbij station Roermond ontstond dinsdagochtend een lek in een gasleiding door graafwerkzaamheden. Daardoor konden geruime tijd geen treinen en bussen van en naar het station rijden. Rond elf uur werd het trein- en busverkeer weer hervat.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Treinverkeer Venlo weer hervat na stremming door lekkende goederentrein | SpoorPro.nl
Rangeerterrein Venlo

Treinverkeer Venlo weer hervat na stremming door lekkende goederentrein

Het treinverkeer rond Venlo is weer hervat nadat dinsdagochtend een lekkende goederentrein voor een stremming van het treinverkeer had veroorzaakt.  Op een rangeerterrein voor treinen in Venlo werd rond kwart over zeven een lekkage ontdekt aan een ketelwagen. De brandbare stof ethanol lekte uit een afsluiter.

Omdat het slechts een kleine lekkage betreft, is er geen gevaar geweest voor de omgeving. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan en niemand raakte gewond, meldt Veiligheidsregio Limburg-Noord. De brandweer heeft het incident overgedragen aan de ongevallen bestrijdingsdienst van ProRail. Die heeft de lekkage gedicht. Het treinverkeer voor personenvervoer werd rond negen uur weer hervat. Goederentreinen zijn rond het middaguur weer gaan rijden.

Gaslek

Dichtbij station Roermond ontstond dinsdagochtend een lek in een gasleiding door graafwerkzaamheden. Daardoor konden geruime tijd geen treinen en bussen van en naar het station rijden. Rond elf uur werd het trein- en busverkeer weer hervat.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.