Goederentrein, spoorlijn, Betuweroute, foto: @Jan van der Vaart

Groen licht voor goederentrein in Actieplan Zeehavens

Het rijk, de vijf Nederlandse zeehavens, het havenbedrijfsleven en het Topteam Logistiek hebben een gezamenlijk actieplan ondertekend dat ervoor moet zorgen dat de Nederlandse haveninfrastructuur ‘de beste van de wereld blijft’. Directeur Ad Toet van KNV Spoorgoederenvervoer: “Met dit plan zet de Nederlandse overheid nadrukkelijk het sein op groen voor de goederentrein. Het is een erkenning voor de belangrijke rol die spoor vervult in een duurzame ontwikkeling van de Nederlandse zeehavens. De leden van KNV zijn er klaar voor om op hun beurt, door de introductie van nieuwe concepten en een intensievere samenwerking in de keten, de trein in beweging te zetten”.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Groen licht voor goederentrein in Actieplan Zeehavens”

Willem Musch|01.07.14|14:20

Dan zou ik er ook maar eens voor gaan zorgen dat er meer sporen komen tussen de Maasvlakte en de Kijfhoek en daarbij ook meer opstelcapaciteit tussen deze twee emplacementen. Met (forse) uitbreiding van het treinverkeer en geen uitbreiding aan de infra, schieten we echt niet veel op.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Groen licht voor goederentrein in Actieplan Zeehavens | SpoorPro.nl
Goederentrein, spoorlijn, Betuweroute, foto: @Jan van der Vaart

Groen licht voor goederentrein in Actieplan Zeehavens

Het rijk, de vijf Nederlandse zeehavens, het havenbedrijfsleven en het Topteam Logistiek hebben een gezamenlijk actieplan ondertekend dat ervoor moet zorgen dat de Nederlandse haveninfrastructuur ‘de beste van de wereld blijft’. Directeur Ad Toet van KNV Spoorgoederenvervoer: “Met dit plan zet de Nederlandse overheid nadrukkelijk het sein op groen voor de goederentrein. Het is een erkenning voor de belangrijke rol die spoor vervult in een duurzame ontwikkeling van de Nederlandse zeehavens. De leden van KNV zijn er klaar voor om op hun beurt, door de introductie van nieuwe concepten en een intensievere samenwerking in de keten, de trein in beweging te zetten”.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Groen licht voor goederentrein in Actieplan Zeehavens”

Willem Musch|01.07.14|14:20

Dan zou ik er ook maar eens voor gaan zorgen dat er meer sporen komen tussen de Maasvlakte en de Kijfhoek en daarbij ook meer opstelcapaciteit tussen deze twee emplacementen. Met (forse) uitbreiding van het treinverkeer en geen uitbreiding aan de infra, schieten we echt niet veel op.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.