Rail Transport Services, Swietelsky

Veiligheidscertificaat Rail Transport Services verlengd

De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft het veiligheidscertificaat deel B van Rail Transport Services (RTS) verlengd met vijf jaar. Dat betekent dat RTS de komende vijf jaar voor moederbedrijf Swietelsky en voor andere klanten het transport kan blijven uitvoeren in Nederland.

Stefan Schrader, logistiek manager bij RTS: “De audit verliep in een zeer prettige sfeer in Oisterwijk. Wij zijn trots op het behaalde resultaat. Dit is het bewijs dat alle processen goed op orde zijn en dat we een veilige en betrouwbare vervoerder zijn.”

Swietelsky en RTS

Swietelsky sinds 2011 actief op de de Nederlandse markt. Het spoorbedrijf is van oorsprong een Oostenrijks concern dat in steeds meer landen is vertegenwoordigd. Swietelsky ontwikkelt eigen machines die in één beweging het spoor en ballastbed kunnen vervangen. Daarmee kan Swietelsky een vervanging van een baanvak in één weekeind afronden.

RTS verzorgt met name de logistiek voor Swietelsky, maar richt zich ook op conventioneel transport. RTS bestaat al langere tijd in Oostenrijk en heeft eigen locomotieven en wagons die zijn toegelaten in Nederland. Het certificaat deel B, dat nu opnieuw is uitgereikt, bevestigd de expertise van RTS om te opereren als spoorvervoerder.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.