Keyrail, Rotterdam

VVD: maak Keyrail makelaar voor spoorgoederenvervoer

Keyrail dient de makelaar op het spoor te worden voor het goederenvervoer en moet zorgen dat de aangewezen treinpaden voor heet goederenvervoer beter benut worden dan nu het geval is. Dat zei VVD-Kamerlid Betty de Boer dinsdag tijdens een debat in de Tweede Kamer. Verder vindt zij dat spoorbeheerder ProRail direct onder het ministerie van Infrastructuur en Milieu moet vallen, zoals dat ook het geval is bij Rijkswaterstaat. De VVD’er vindt het logischer dat ProRail rechtstreeks door het ministerie wordt aangestuurd, omdat de spoorbeheerder ook rechtstreeks geld krijgt uit de algemene middelen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

VVD: maak Keyrail makelaar voor spoorgoederenvervoer | SpoorPro.nl
Keyrail, Rotterdam

VVD: maak Keyrail makelaar voor spoorgoederenvervoer

Keyrail dient de makelaar op het spoor te worden voor het goederenvervoer en moet zorgen dat de aangewezen treinpaden voor heet goederenvervoer beter benut worden dan nu het geval is. Dat zei VVD-Kamerlid Betty de Boer dinsdag tijdens een debat in de Tweede Kamer. Verder vindt zij dat spoorbeheerder ProRail direct onder het ministerie van Infrastructuur en Milieu moet vallen, zoals dat ook het geval is bij Rijkswaterstaat. De VVD’er vindt het logischer dat ProRail rechtstreeks door het ministerie wordt aangestuurd, omdat de spoorbeheerder ook rechtstreeks geld krijgt uit de algemene middelen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.