DB Schenker Rail

Cao-akkoord DB Schenker Rail, staking voorbij

DB Schenker Rail heeft vrijdagavond een onderhandelingsakkoord gesloten met FNV Bondgenoten voor een nieuwe cao. Daarin is onder meer overeengekomen dat de lonen met 2,25 procent worden verhoogd. Werknemers van de spoorgoederenvervoerder hebben vrijdagavond het werk weer hervat nadat zijn vier dagen het werk hadden neergelegd.

Jacqueline Lohle, bestuurder FNV Bondgenoten: “Zowel de loonsverhoging van 2,25 procent, als de afspraken over werk en werkbehoud kunnen op veel waardering rekenen van de actievoerders. Daarom werd besloten de staking te stoppen.”

Werkgelegenheid

DB Schenker Rail schrijft in een verklaring alles in het werk te stellen om banen te behouden. Daarbij is het uitgangspunt dat de werknemer kan blijven werken bij een van de bedrijven van moedermaatschappij Deutsche Bahn in Nederland en de grensstreek. FNV Bondgenoten wil voorkomen dat werknemers worden overgeplaatst waardoor zij gedwongen worden om te verhuizen.

Verder belooft DB Schenker zich maximaal in te spannen om werknemers te her- en bij te scholen zodat zij maximaal inzetbaar blijven in de onderneming.

Staking

De staking begon maandagavond in de Rotterdamse haven en werd dinsdag uitgebreid naar de Amsterdamse Westhaven. Woensdagavond werd de staking verder uitgebreid naar Sittard/Geleen. Doordat de werknemers het werk neerlegden kwam het goederenvervoer over het spoor stil te liggen vanuit de havens naar elders in Nederland en naar het achterland van Europa.

DB Schenker Rail verzorgd een groot deel van het externe transport per trein voor bedrijven in de regio Rotterdam, Zeeuws-Vlaanderen, DSM, Akzo en Tata Steel. Ze leveren vooral grondstoffen aan en voeren in een enkel geval ook afvalstoffen af. Daarnaast rijdt DB Schenker Rail met container- kolen-, en ertstreinen. De cao geldt voor 700 werknemers en loopt van 1 april 2013 tot en met 31 maart 2014.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Cao-akkoord DB Schenker Rail, staking voorbij | SpoorPro.nl
DB Schenker Rail

Cao-akkoord DB Schenker Rail, staking voorbij

DB Schenker Rail heeft vrijdagavond een onderhandelingsakkoord gesloten met FNV Bondgenoten voor een nieuwe cao. Daarin is onder meer overeengekomen dat de lonen met 2,25 procent worden verhoogd. Werknemers van de spoorgoederenvervoerder hebben vrijdagavond het werk weer hervat nadat zijn vier dagen het werk hadden neergelegd.

Jacqueline Lohle, bestuurder FNV Bondgenoten: “Zowel de loonsverhoging van 2,25 procent, als de afspraken over werk en werkbehoud kunnen op veel waardering rekenen van de actievoerders. Daarom werd besloten de staking te stoppen.”

Werkgelegenheid

DB Schenker Rail schrijft in een verklaring alles in het werk te stellen om banen te behouden. Daarbij is het uitgangspunt dat de werknemer kan blijven werken bij een van de bedrijven van moedermaatschappij Deutsche Bahn in Nederland en de grensstreek. FNV Bondgenoten wil voorkomen dat werknemers worden overgeplaatst waardoor zij gedwongen worden om te verhuizen.

Verder belooft DB Schenker zich maximaal in te spannen om werknemers te her- en bij te scholen zodat zij maximaal inzetbaar blijven in de onderneming.

Staking

De staking begon maandagavond in de Rotterdamse haven en werd dinsdag uitgebreid naar de Amsterdamse Westhaven. Woensdagavond werd de staking verder uitgebreid naar Sittard/Geleen. Doordat de werknemers het werk neerlegden kwam het goederenvervoer over het spoor stil te liggen vanuit de havens naar elders in Nederland en naar het achterland van Europa.

DB Schenker Rail verzorgd een groot deel van het externe transport per trein voor bedrijven in de regio Rotterdam, Zeeuws-Vlaanderen, DSM, Akzo en Tata Steel. Ze leveren vooral grondstoffen aan en voeren in een enkel geval ook afvalstoffen af. Daarnaast rijdt DB Schenker Rail met container- kolen-, en ertstreinen. De cao geldt voor 700 werknemers en loopt van 1 april 2013 tot en met 31 maart 2014.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.