DB Schenker, goederentrein, spoor, goedenvervoer

Masterclass over kansen voor spoorgoederenvervoer

Veranderingen in EU-regels, internationale trends in ladingstromen en de realisatie van Maasvlakte 2 maken ruimte vrij voor nieuwe mogelijkheden en innovaties in het spoorgoederenvervoer. Deze en andere thema’s komen op dinsdag 5 februari 2013 aan bod tijdens de Masterclass Railgoederenvervoer in onmoetingscentrum De Machinist in Rotterdam.

Prominenten uit de sector spreken over de toekomst van het spoorgoederenvervoer. Zij vertellen over het beter benutten van het spoor, nieuwe, klantgerichte spoorconcepten, het vergroten van de spoorcapaciteit door innovatie en de rol van het spoorvervoer bij multimodaal Europees vervoer.

Sprekers

Rolf Doellevoet gaat als hoogleraar Railbouwkunde en als Systeem Expert Spoor bij ProRail onder meer dieper in op innovatie via kennismanagement. Rob van Gansewinkel, CEO van Husa Transportation Group, vertelt over succesvol intermodaal spoorvervoer van deur tot deur. Directeur Ad Toet van Koninklijk Nederlands Vervoer legt uit hoe de spoorsector aantrekkelijker kan worden voor de markt.

Henk van Dieren, CEO van Samskip van Dieren Multimodal, geeft zijn visie op railgoederenvervoer, de pluspunten van spoorvervoer en de behoeftes van gebruikers. Gerrit Nieuwehuis, docent logistiek van Hogeschool Rotterdam, vertelt onder meer over zijn boek ‘Wegwijs in Railgoederenvervoer’. Dit boek wordt tijdens de masterclass gratis uitgereikt aan de deelnemers.

Aanmelden

De masterclass is bedoeld voor directeuren en managers van aanbieders van spoorvervoer, spoorvervoerders, logistieke dienstverleners, verladers en beleidsmedewerkers van overheden.

Aanmelden voor de masterclass kan via de website www.masterclassrail.nl.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.