NMBS passagiers stappen in trein mondkapje

Langere treinen tussen Nederland en België door drukte

Bron: NMBS mediabibilotheek

De Belgische spoorwegmaatschappij NMBS heeft meerdere treinen die tussen Nederland en België rijden verlengd. De treinen tussen Roosendaal en het Belgische Puurs hebben daardoor een dubbele capaciteit. De NMBS doet dit vanwege de drukte door Nederlanders die naar België gaan. De langere treinen blijven rijden zolang als nodig.

Veel Nederlanders brengen dezer dagen een bezoekje aan de zuiderburen. Ze gaan een dagje winkelen, wat in eigen land door de lockdown niet kan. De NS raadde reizigers woensdagochtend af om de trein naar België te pakken, tenzij het echt noodzakelijk is. Het spoorbedrijf waarschuwde voor de drukte, waardoor het onmogelijk is voldoende afstand te houden. De oproep geldt tot zondagavond.

Thalys

Net zoals dinsdag zet de NS op de perrons medewerkers in om de passagiersstromen in goede banen te leiden. Het kan voorkomen dat passagiers moeten achterblijven wanneer een trein te vol zit. De NS adviseert mensen om de hogesnelheidstrein Thalys te nemen als ze bij noodzakelijke reizen de drukte willen mijden. Ze moeten dan een zitplaats reserveren.

Ook op de weg is het weer erg druk. Zo stonden er ’s ochtends meerdere files op snelwegen richting België. In de binnenstad van Antwerpen zijn veel parkeerplaatsen vol. De autoriteiten vragen automobilisten om te parkeren buiten de stad en dan met openbaar vervoer verder te gaan.

Grenzen dicht

De toestroom van Nederlanders krijgt veel aandacht in Belgische media. De krant Gazet van Antwerpen vroeg lezers om hun mening over de dagjesmensen, wat gemengde reacties opleverde. De ene lezer schrijft dat de grenzen dicht moeten, terwijl een ander zegt “het mag, dus niet zeuren”.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.