Qbuzz

Qbuzz aast op nachttrein van Dordrecht naar Utrecht

Een lege Qbuzz trein op doortocht in Breda. Smiley.toerist / Wikimedia Commons

Qbuzz heeft zijn zinnen gezet op een nachttrein vanuit Dordrecht naar Utrecht. Het Italiaans-Nederlandse vervoersbedrijf heeft bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) in Den Haag toestemming gevraagd om vanaf december 2024 een nachttrein te laten rijden van Dordrecht naar Utrecht met tussenstops op de stations van Rotterdam, Rotterdam-Alexander, Gouda en Woerden.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

1 reactie op “Qbuzz aast op nachttrein van Dordrecht naar Utrecht”

Jesse Schijf|10.03.23|10:09

Qbuzz krijgt hun traject Dordrecht-Geldermalsen niet eens op orde, en dan willen ze uitbreiden met een nachttrein? Veel te korte treinen, want “stellen in onderhoud”, treinen die ’s ochtends niet op Gorinchem gesplitst worden dus kunnen mensen niet naar Dordrecht, iedere dag na 20:30 en de gehele zondag maar 1x per uur een trein tussen Geldermalsen en Gorinchem, en dan nachtnettuig vervoeren op het traject dat wel winstgevend is, zodat de forens ’s ochtends lekker in de kotslucht zit. Asociaal.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Qbuzz aast op nachttrein van Dordrecht naar Utrecht | SpoorPro.nl