Van het spoor naar de ski’s: Thalys trekt weer de Alpen in

Met de trein naar de wintersport.Foto ANP

De ticketverkoop voor de Thalys Sneeuw is 6 oktober van start gegaan. Vanaf kerstavond, 24 december, kunnen wintersportliefhebbers per spoor naar de Franse Alpen.

Thalys Sneeuw rijdt vanaf 24 december tot en met 18 maart 2023 naar verschillende bestemming in de Alpen: Chambéry, Albertville en Moutiêrs, Aime La Plagne, Landry en Bourg-Saint-Maurice. Daar vandaan diverse populaire wintersportbestemmingen bereikt kunnen worden.

De Thalys Sneeuw maakt de omgekeerde route vanaf 31 december tot en met 25 maart 2023.

Campagne

Thalys start naast de ticketverkoop ook een campagne. Hiermee willen ze het gemak van een wintersport per spoor aantonen. “Thalys rijdt 100 procent op groene energie en stoot bijna 20 keer minder CO2 uit dan een reis met de auto”, stelt de treinmaatschappij. “Zowel voor het milieu als voor de portemonnee is deze reis voordeliger.’

Treinreizigers kunnen kiezen uit drie type tickets: standaard, comfort en premium. De goedkoopste treintickets kosten 65 euro én de eerste bestemming wordt binnen zeven uur bereikt.

Sunweb en TUI

Thalys is niet de enige die inzet op treinreizen naar skipiste’s. De zogeheten TUI Ski Express vertrekt komende winter vanaf Amsterdam en rijdt via Utrecht rechtstreeks door naar Oostenrijk. Sunweb wil op haar beurt samen met European Sleeper met de nachttrein naar de Franse Alpen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Jelmer Bastiaans

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.