Arnhem Centraal

Perronkappen Arnhem moeten hersteld worden na waterschade

De overkapping op Arnhem Centraal moet hersteld worden vanwege waterschade VanderWolf Images/Shutterstock

Spoorbeheerder ProRail heeft een aanbesteding uitgeschreven voor het herstel van de perronkappen op Arnhem Centraal. De constructie, waarvoor in 2012 nog een onderscheiding werd uitgereikt, heeft door regen waterschade opgelopen. 

De werkzaamheden omvatten het herstellen en deels vernieuwen van het leidingwerk van de hemelwaterafvoer in de perronkappen, het herstellen van beschadigingen door lekkages aan de draagconstructie, en het herstellen van kitvoegen. Dit wijst erop dat de constructie waterschade heeft opgelopen – een conclusie die inmiddels is bevestigd door ProRail.

Tijdens het herstel wordt ook de verllichting in de perronkappen en boven de trappen naar de passerelle vernieuwd. Ook moet de aanleg van glasvezel naar de InfoPlusborden worden gecoördineerd. Geïnteresseerde partijen kunnen zich inschrijven tot en met 3 juli 2024 om 13.00 uur.

Golvende staalconstructie

De perronkappen en de aansluitende passerelle zijn in gebruik genomen in 2012 en wonnen in oktober van dat jaar de Nationale Staalprijs in de categorie utiliteitsbouw. ‘Een golvende staalconstructie met ‘gaten’ voor grote daklichten zorgt voor een grote ruimtelijke werking en sociale veiligheid’, schreef de organisatie van de prijsuitreiking destijds over de overkapping.

Lees ook:

Auteur: Alexander Molendijk

Redacteur van SpoorPro en RailTech.

Reageer ook

U bent ingelogd als ""

Indien dit onjuist is, kunt u uitloggen.

Nog maximaal tekens

Perronkappen Arnhem moeten hersteld worden na waterschade | SpoorPro.nl
Arnhem Centraal

Perronkappen Arnhem moeten hersteld worden na waterschade

De overkapping op Arnhem Centraal moet hersteld worden vanwege waterschade VanderWolf Images/Shutterstock

Spoorbeheerder ProRail heeft een aanbesteding uitgeschreven voor het herstel van de perronkappen op Arnhem Centraal. De constructie, waarvoor in 2012 nog een onderscheiding werd uitgereikt, heeft door regen waterschade opgelopen. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Alexander Molendijk

Redacteur van SpoorPro en RailTech.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.