Amsterdam Centraal

Strukton sleept megaklus Amsterdam CS binnen

De verbouwing van Amsterdam Centraal kost in totaal 850 miljoen euro. PvL/Flickr

Strukton heeft de grootste opdracht voor de verbouwing van het station Amsterdam Centraal binnengesleept. Dat maakte opdrachtgever ProRail donderdag bekend. Het contract voor de ‘megaklus’ is deze week getekend. In de komende jaren gaat de aannemer perrons verbreden, een reizigerstunnel uitbreiden en een ondergrondse stalling bouwen voor bijna negenduizend fietsen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Geert van der Klugt

1 reactie op “Strukton sleept megaklus Amsterdam CS binnen”

Derk Van Dorth|29.09.23|13:20

Perrons verbreden? klinkt mooi, maar betekent weghalen middensporen, maar hopelijk toch niet verwijderen van alle kruiswissels en alle spoorfases? Dan is iedere flexibiliteit in planning en bijsturing naar de vaantjes. De Benelux gaat helaas weg, dat is al heel slecht, maar blijft de IC van Amf en Hvs en die van Alm nog wel? Anders wordt het wel anders maar wel veel slechter! Kan het schip nog gekeerd worden?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Strukton sleept megaklus Amsterdam CS binnen | SpoorPro.nl
Amsterdam Centraal

Strukton sleept megaklus Amsterdam CS binnen

De verbouwing van Amsterdam Centraal kost in totaal 850 miljoen euro. PvL/Flickr

Strukton heeft de grootste opdracht voor de verbouwing van het station Amsterdam Centraal binnengesleept. Dat maakte opdrachtgever ProRail donderdag bekend. Het contract voor de ‘megaklus’ is deze week getekend. In de komende jaren gaat de aannemer perrons verbreden, een reizigerstunnel uitbreiden en een ondergrondse stalling bouwen voor bijna negenduizend fietsen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Geert van der Klugt

1 reactie op “Strukton sleept megaklus Amsterdam CS binnen”

Derk Van Dorth|29.09.23|13:20

Perrons verbreden? klinkt mooi, maar betekent weghalen middensporen, maar hopelijk toch niet verwijderen van alle kruiswissels en alle spoorfases? Dan is iedere flexibiliteit in planning en bijsturing naar de vaantjes. De Benelux gaat helaas weg, dat is al heel slecht, maar blijft de IC van Amf en Hvs en die van Alm nog wel? Anders wordt het wel anders maar wel veel slechter! Kan het schip nog gekeerd worden?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.