station Gilze-Rijen

Plan Spoorzone Rijen nieuw leven ingeblazen

Het station Gilze-Rijen met de overweg en het eilandperron. Steven Lek/Creative Commons

Het bestemmingsplan Spoorzone Rijen is uit de la gehaald, afgestoft en wordt op maandag 3 april besproken in de gemeenteraad van de Brabantse gemeente Gilze en Rijen. Heel lang heeft het plan niet in de la gelegen. Vorig jaar maart wilde de gemeenteraad niet besluiten over het bestemmingsplan, aangezien er te weinig zekerheid was over de financiële middelen. Die is er nu wel en dus wil het college van B & W het spoorproject hervatten om later dit jaar de gemeenteraad het bestemmingsplan te laten vaststellen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

1 reactie op “Plan Spoorzone Rijen nieuw leven ingeblazen”

Derk Van Dorth|24.03.23|13:09

Laat me raden: het inhaalspoor en de wissels worden weggehaald net als in Oisterwijk, zodat het een halte aan de vrije baan wordt en iedere bijsturingsmogelijkheid om zeep wordt geholpen, zowel voor planmatig onderhoud als in de uitvoering?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Plan Spoorzone Rijen nieuw leven ingeblazen | SpoorPro.nl
station Gilze-Rijen

Plan Spoorzone Rijen nieuw leven ingeblazen

Het station Gilze-Rijen met de overweg en het eilandperron. Steven Lek/Creative Commons

Het bestemmingsplan Spoorzone Rijen is uit de la gehaald, afgestoft en wordt op maandag 3 april besproken in de gemeenteraad van de Brabantse gemeente Gilze en Rijen. Heel lang heeft het plan niet in de la gelegen. Vorig jaar maart wilde de gemeenteraad niet besluiten over het bestemmingsplan, aangezien er te weinig zekerheid was over de financiële middelen. Die is er nu wel en dus wil het college van B & W het spoorproject hervatten om later dit jaar de gemeenteraad het bestemmingsplan te laten vaststellen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

1 reactie op “Plan Spoorzone Rijen nieuw leven ingeblazen”

Derk Van Dorth|24.03.23|13:09

Laat me raden: het inhaalspoor en de wissels worden weggehaald net als in Oisterwijk, zodat het een halte aan de vrije baan wordt en iedere bijsturingsmogelijkheid om zeep wordt geholpen, zowel voor planmatig onderhoud als in de uitvoering?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.