Station Breda bij nacht

ProRail mogelijk ook geraakt door groot datalek

Mogelijk zijn ruim vierduizend mensen getroffen. NS

Het grote datalek dat eerder al NS, Heineken en Vodafone trof, raakt nu ook ProRail. De spoorbeheerder maakt bekend dat er is ingebroken bij de softwareleverancier die diensten levert aan marktonderzoekers. Hierdoor zijn mogelijk 4.300 personen getroffen die onlangs contact hebben gehad met de voorlichtingsafdeling van ProRail.

ProRail laat vrijdag weten dat mogelijk zaken als namen, telefoonnummers en geslacht gelekt zijn. Adresgegevens en financiële data blijven buiten schot, verzekert de spoorbeheerder. Het bedrijf heeft het mogelijke lek aangegeven bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Die mensen die onlangs contact hadden met ProRail wordt geadviseerd extra op te passen voor telefonische oplichting.

Eerder deze week moest NS ongeveer 780.000 klanten waarschuwen dat hun persoonsgegevens mogelijk zijn betrokken bij een datalek. “Afhankelijk van het onderzoek waaraan de klant heeft deelgenomen kan het gaan om persoonsgegevens zoals naam, e-mailadres en telefoonnummer. Het gaat niet om financiële gegevens of wachtwoorden”, zei NS toen.

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is chef redactie van SpoorPro en de RailTech-titels.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ProRail mogelijk ook geraakt door groot datalek | SpoorPro.nl
Station Breda bij nacht

ProRail mogelijk ook geraakt door groot datalek

Mogelijk zijn ruim vierduizend mensen getroffen. NS

Het grote datalek dat eerder al NS, Heineken en Vodafone trof, raakt nu ook ProRail. De spoorbeheerder maakt bekend dat er is ingebroken bij de softwareleverancier die diensten levert aan marktonderzoekers. Hierdoor zijn mogelijk 4.300 personen getroffen die onlangs contact hebben gehad met de voorlichtingsafdeling van ProRail.

ProRail laat vrijdag weten dat mogelijk zaken als namen, telefoonnummers en geslacht gelekt zijn. Adresgegevens en financiële data blijven buiten schot, verzekert de spoorbeheerder. Het bedrijf heeft het mogelijke lek aangegeven bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Die mensen die onlangs contact hadden met ProRail wordt geadviseerd extra op te passen voor telefonische oplichting.

Eerder deze week moest NS ongeveer 780.000 klanten waarschuwen dat hun persoonsgegevens mogelijk zijn betrokken bij een datalek. “Afhankelijk van het onderzoek waaraan de klant heeft deelgenomen kan het gaan om persoonsgegevens zoals naam, e-mailadres en telefoonnummer. Het gaat niet om financiële gegevens of wachtwoorden”, zei NS toen.

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is chef redactie van SpoorPro en de RailTech-titels.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.