ICE-4-Giruno-en-TGV-Euroduplex-treinen

DB en SNCF kondigen jubileumvoordeel en samenwerking voor Berlijn-Parijs aan

Deutsche Bahn (DB) en het Franse SNCF staan woensdag stil bij het 15-jarig jubileum van hun samenwerking op de internationale langeafstandstrajecten. Ter viering gelden voor een een periode van 15 dagen speciale tarieven voor treinkaartjes. Daarnaast hebben de partijen een intentieverklaring ondertekend voor hun samenwerking na 2025.

Vanaf woensdag 25 mei tot en met 8 juni zijn de kaartjes voor de tweede klas verkrijgbaar voor 29,90 euro, terwijl die voor de eerste klas 10 euro duurder maakt. De voordeelkaart is geldig tussen 8 juni en 30 september.

De internationale hogesnelheidstreinen van de DB en SNCF hebben de afgelopen 15 jaar ongeveer 25 miljoen reizigers vervoerd, ondermeer van Frankfurt naar Marseille en van Stuttgart naar Parijs. Laatstgenoemde verbinding neemt iets meer dan 3 uur in beslag.

DB en SNCF hebben bovendien de intentie uitgesproken om hun in 2020 overeengekomen samenwerking ook na 2025, de huidige einddatum, voort te zetten. De samenwerking zal de komende jaren vooral in het teken staan van het opzetten van een directe verbinding tussen Berlijn en Parijs.

Lees verder:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.