screenshot interview Johannes Neuhold IRS

‘Digitalisering is een uitdaging, maar cruciaal voor de spoorsector’

“Digitalisering is een zeer uitdagend onderwerp, maar ik denk dat het een revolutie teweeg kan brengen in de spoorsector.” Dat zegt Johannes Neuhold van de Technische Universiteit Graz, programmamanager van de Intelligent Rail Summit 2018. “Het belangrijkste is om de juiste informatie uit gegevens te halen.”

Neuhold legt uit dat het belangrijk is om een vinger aan de pols van digitalisering te houden. “Wij als sector moeten ervoor zorgen dat we ontwikkelingen blijven bespreken op een internationaal platform. Dat is onze enige kans om de gehele sector te verbeteren en gebruik te maken van de geweldige hulpmiddelen die digitalisering met zich meebrengt.”

Data in de spoorwegsector

Die ontwikkelingen met elkaar bespreken kan op de Intelligent Rail Summit 2018. Op dit evenement worden de meting, analyse, opslag en toepassing van gegevens in de spoorwegsector behandeld. “Op de eerste dag van de conferentie behandelen we onderwerpen als big data in spoorwegen, infrastructuurmetingen, Wayside Train Monitoring Systems (WTMS) en data-analyse”, zegt Neuhold.

“Op de tweede dag gaat het over het opslaan, verzamelen en analyseren van de gegevens. We zullen ook het onderwerp conditie-evaluatie behandelen en uiteindelijk bekijken wat we kunnen leren van andere transportmodi, zoals vliegtuigen. Dat is voor mij een belangrijk onderwerp.”

De conferentie vindt op 27, 28 en 29 november plaats in Malmö, Zweden. Klik hier om het programma te bekijken.

Bekijk het interview met programmamanager Johannes Neuhold van de Intelligent Rail Summit 2018, hier:

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.