Directeur stations Astrid Bunt neemt afscheid van ProRail

2022, ProRail

ProRail heeft donderdagmiddag het vertrek van directeur stations Astrid Bunt aangekondigd. Zij vindt het na 13 jaar “tijd voor een nieuwe stap”. Onder leiding van Bunt is werk gemaakt van het toegankelijker maken van stations. Ook zijn de treinstations inmiddels voorzien van defibrillators. De waardering van reizigers voor de Nederlandse stations is bovendien toegenomen de afgelopen jaren. 

De gemiddelde waardering komt staat op een 7,3, waar dat in 2016 nog 6,9 was. Sinds 2020 alle stations rookvrij en hangen er 450 zogeheten AED’s op 350 locaties. Tevens is een verduurzamingsslag gemaakt door de toepassing van zonnepanelen, led-verlichting en groene bouwmethodes. Daarnaast is in veel gevallen de stationsomgeving op de schop gegaan voor vergroening.

“Na 13 jaar vind ik het tijd voor een nieuwe stap. Ik heb bij ProRail een prachtige tijd gehad en ben ontzettend dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen. Ik kijk met trots en plezier terug op de samenwerking met collega’s en externe relaties. De komende periode ga ik tijd nemen voor mezelf om te voelen waar ik mij voor de komende jaren weer vol voor wil geven”, aldus Bunt in een afscheidsboodschap.

Ans Rietstra, COO bij ProRail, omschrijft haar in een reactie op het nieuws als inspirerend, warm, humorvol en een heel fijn mens.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.