Treinstaking

Geen NS-treinverkeer in het hele land, behalve traject Amsterdam-Schiphol

2022, eigen materiaal ProMedia Group

In nagenoeg het hele land zullen er morgen geen treinen rijden van NS. Er is morgen een staking in de regio Utrecht, maar omdat dat het centrale knooppunt van de landelijke dienstregeling is, heeft NS bekend gemaakt dat er dinsdag alleen sporadisch treinen zullen rijden op het traject tussen Amsterdam-Centraal en luchthaven Schiphol.

Tussen Amsterdam Centraal en luchthaven Schiphol laat NS morgen vier treinen per uur rijden. De Eurostar en Thalys rijden ook, maar andere internationale treinen niet. Treinen van regionale vervoerders zoals Arriva blijven wel rijden.

NS: “Beroep op zelfredzaamheid reizigers”

“De acties van de vakbonden hebben grote impact op onze reizigers”, zegt waarnemend president directeur van NS, Bert Groenewegen. “Morgen wordt de treindienst in het hart geraakt en moeten we een groot beroep doen op het begrip en de zelfredzaamheid van onze reizigers. Dat vinden we uiterst vervelend. We begrijpen de zorgen en het signaal van onze collega’s. Staken doe je niet zomaar. Daarom willen we graag in gesprek met de vakbonden om tot een goede cao te komen.”

Lees ook:

Onderwerpen:

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

1 reactie op “Geen NS-treinverkeer in het hele land, behalve traject Amsterdam-Schiphol”

Pat Rick|30.08.22|14:12

N/Z-lijn moet zo snel mogelijk doorgetrokken worden naar Schiphol/Hoofddorp. Want men is te afhankelijk van NS/ProRail. Schiphol is ook ’s werelds grootste luchthaven die geen metro/skytrain heeft.

De zuidflank van A’dam loopt vast en metrodekking voor de METROpoolregio Amsterdam zou zeker helpen fileprobleem/fijnstof/stikstofprobleem op te lossen. Dit is evident en onbegrijpelijk dat dit al is gerealiseerd in een welvarend land als Nederland. Dus niet lullen maar poetsen!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Geen NS-treinverkeer in het hele land, behalve traject Amsterdam-Schiphol | SpoorPro.nl
Treinstaking

Geen NS-treinverkeer in het hele land, behalve traject Amsterdam-Schiphol

2022, eigen materiaal ProMedia Group

In nagenoeg het hele land zullen er morgen geen treinen rijden van NS. Er is morgen een staking in de regio Utrecht, maar omdat dat het centrale knooppunt van de landelijke dienstregeling is, heeft NS bekend gemaakt dat er dinsdag alleen sporadisch treinen zullen rijden op het traject tussen Amsterdam-Centraal en luchthaven Schiphol.

Tussen Amsterdam Centraal en luchthaven Schiphol laat NS morgen vier treinen per uur rijden. De Eurostar en Thalys rijden ook, maar andere internationale treinen niet. Treinen van regionale vervoerders zoals Arriva blijven wel rijden.

NS: “Beroep op zelfredzaamheid reizigers”

“De acties van de vakbonden hebben grote impact op onze reizigers”, zegt waarnemend president directeur van NS, Bert Groenewegen. “Morgen wordt de treindienst in het hart geraakt en moeten we een groot beroep doen op het begrip en de zelfredzaamheid van onze reizigers. Dat vinden we uiterst vervelend. We begrijpen de zorgen en het signaal van onze collega’s. Staken doe je niet zomaar. Daarom willen we graag in gesprek met de vakbonden om tot een goede cao te komen.”

Lees ook:

Onderwerpen:

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

1 reactie op “Geen NS-treinverkeer in het hele land, behalve traject Amsterdam-Schiphol”

Pat Rick|30.08.22|14:12

N/Z-lijn moet zo snel mogelijk doorgetrokken worden naar Schiphol/Hoofddorp. Want men is te afhankelijk van NS/ProRail. Schiphol is ook ’s werelds grootste luchthaven die geen metro/skytrain heeft.

De zuidflank van A’dam loopt vast en metrodekking voor de METROpoolregio Amsterdam zou zeker helpen fileprobleem/fijnstof/stikstofprobleem op te lossen. Dit is evident en onbegrijpelijk dat dit al is gerealiseerd in een welvarend land als Nederland. Dus niet lullen maar poetsen!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.