Willem de Goeij

Nieuwe ERTMS-manager bij ProRail

Willem de Goeij is sinds donderdag 19 mei aangetreden als interim programmamanager ERTMS bij ProRail. De Goeij vervangt tijdelijk de werkzaamheden van Michiel Vijverberg, die onlangs zijn overstap maakte naar de RET.

ProRail: “Willem de Goeij heeft zijn sporen verdiend als programmadirecteur van complexe trajecten met een IT-component, onder andere bij NS (OV Chipkaart), regionale netbeheerders en RWS. Hij heeft een creatieve en innovatieve instelling en houdt van een integrale aanpak. Willem de Goeij is voorzitter van het MT IEP en zal in die hoedanigheid deelnemen aan tal van overleggen met stakeholders.”

Met de komst van Willem de Goeij denkt ProRail de vaart te kunnen houden in het implementatieprogramma en continuïteit borgen tot de definitieve opvolger van Michiel Vijverberg is gevonden. SpoorPro publiceerde onlangs een interview met Michiel Vijverberg.

Meer weten over ERTMS? Kom naar RailTech Europe. Klik hier voor meer informatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

1 reactie op “Nieuwe ERTMS-manager bij ProRail”

Marc Busio|21.05.22|11:21

Volgens het woordenboek betekent ‘interim’ al ‘tijdelijk’ en dus presenteert ProRail hier een tijdelijke tijdelijke programmamanager. Dat draagt niet echt bij aan het vertrouwen in een goede afloop van het twijfelachtige ‘ERTMS-avontuur’ en erg groot was dat al niet. Na de HSL-Zuid en Betuweroute heeft het er alle schijn van dat dit het volgende miljardendebacle in de spoorwegbouw gaat worden. En dan zijn waterstoftreinen en hyperloops niet meer voldoende om daar de aandacht van af te leiden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.