Rapport werkbeleving verkeersleiding ProRail: “Onvrede en onrust onder deel personeel”

Uit een onderzoek naar de werkbeleving van treinverkeersleiders bij ProRail blijkt 63 procent van de medewerkers tevreden of zeer tevreden is. 13 procent geeft aan ontevreden te zijn, 2 procent zeer ontevreden en de overige deelnemers antwoordden neutraal. De 15 procent ontevreden medewerkers geeft aan dat de menselijke maat steeds meer naar de achtergrond lijkt te verdwijnen. Het onderzoek werd gedaan in opdracht van ProRail en vakbonden FNV, CNV en VHS.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

1 reactie op “Rapport werkbeleving verkeersleiding ProRail: “Onvrede en onrust onder deel personeel””

Pat Rick|08.04.22|13:21

De ProRail-top is ontkoppeld van de rest van het bedrijf. Het is een illusie om te denken dat een piramidestructuur alles kan overzien en de juiste beslissingen kan nemen. ProRail moet zich aanpassen aan de techniek en omgeving, die steeds complexer worden. Juist een andere opzet met zelfsturende teams en een ondersteunende, luisterende directie is nodig. Maar de top blijft lekker in hun ivoren toren zitten, leidt met management rapportages. Kijk hoe drinkwaterbedrijven werken: goed en efficiënt

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rapport werkbeleving verkeersleiding ProRail: “Onvrede en onrust onder deel personeel” | SpoorPro.nl

Rapport werkbeleving verkeersleiding ProRail: “Onvrede en onrust onder deel personeel”

Uit een onderzoek naar de werkbeleving van treinverkeersleiders bij ProRail blijkt 63 procent van de medewerkers tevreden of zeer tevreden is. 13 procent geeft aan ontevreden te zijn, 2 procent zeer ontevreden en de overige deelnemers antwoordden neutraal. De 15 procent ontevreden medewerkers geeft aan dat de menselijke maat steeds meer naar de achtergrond lijkt te verdwijnen. Het onderzoek werd gedaan in opdracht van ProRail en vakbonden FNV, CNV en VHS.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

1 reactie op “Rapport werkbeleving verkeersleiding ProRail: “Onvrede en onrust onder deel personeel””

Pat Rick|08.04.22|13:21

De ProRail-top is ontkoppeld van de rest van het bedrijf. Het is een illusie om te denken dat een piramidestructuur alles kan overzien en de juiste beslissingen kan nemen. ProRail moet zich aanpassen aan de techniek en omgeving, die steeds complexer worden. Juist een andere opzet met zelfsturende teams en een ondersteunende, luisterende directie is nodig. Maar de top blijft lekker in hun ivoren toren zitten, leidt met management rapportages. Kijk hoe drinkwaterbedrijven werken: goed en efficiënt

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.