treinstoring

Treinverkeer in Noord-Nederland stilgelegd vanwege storing

Door een storing in de systemen van de verkeersleidingspost in Groningen ligt het treinverkeer in het noorden van het land stil. Spoorbeheerder ProRail heeft besloten tot de stillegging uit veiligheidsoverwegingen.

Het gaat om het gebied vanaf de lijn Hoogeveen en Assen en alles daarboven, zegt een woordvoerder van ProRail.

De verkeersleidingspost in Groningen zorgt voor het veilig houden van het treinverkeer in het gebied waar de post staat. “Als die uitvalt, kunnen treinen niet verder rijden en worden ze stilgelegd.” De woordvoerder zegt dat er wordt gewerkt aan het herstel van de systemen, zodat zo snel mogelijk het treinverkeer kan worden hervat.

Volgens NS duurt de storing tot 14.30 uur. De extra reistijd is zo’n 120 minuten. Arriva laat weten dat er geen treinverkeer mogelijk is tussen Friesland en Groningen.

Oorzaak storing onbekend

Waardoor de storing in de systemen komt, is ook nog onduidelijk. Dat moet volgens de woordvoerder uit onderzoek blijken.

Op het moment dat de problemen zich voordeden, waren er treinen onderweg die stil zijn komen te staan. “Er wordt met man en macht ervoor gezorgd dat de treinen terug kunnen rijden naar de stations of door kunnen rijden.”

Bron: ANP

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.