BAM infra Rail

Cao Railinfrastructuur 2020-2022 algemeen bindend verklaard

Eerder deze maand is de algemeenverbindendverklaring voor cao Railinfrastructuur 2020-2022 in de Staatscourant gepubliceerd.

Dat betekent dat de cao, die tot voor kort van toepassing op de bedrijven die aangesloten zijn bij ‘Bouwend Nederland’ en haar Vakgroep Railinfrastructuur en Strukton Rail, nu van toepassing is op alle werknemers en werkgevers in de railinfrastructuur.

De algemeenverbindendverklaring heeft dezelfde looptijd als die van de cao, namelijk tot 1 januari 2023. Aan de cao Railinfra ging ruim anderhalf jaar onderhandelen vooraf. In de nieuwe arbeidsvoorwaarden is onder meer met terugwerkende kracht een salarisverhoging van 3,5 procent afgesproken. De gewenste regeling voor vervroegd pensioen kwam er niet.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.