Staking Duitse treinmachinisten dinsdagavond van start

In Duitsland gaan leggen treinmachinisten in het goederenvervoer vanaf dinsdagavond 19.00 uur het werk gedurende 48 uur neer. Zij krijgen vanaf 02.00 uur op woensdag gezelschap van de machinisten van passagierstreinen. Dat heeft de Duitse spoorvakbond GDL laten weten.

Met de staking willen de Duitse machinisten hun looneis kracht bij zetten. Door de staking vooralsnog te beperken tot 48 uur, hopen ze tevens vakantievierders en dagjesmensen, die mogelijk dit weekend met de trein op pad willen, te ontzien.

Slechte timing

Deutsche Bahn (DB) spreekt in een persbericht van een “onnodige escalatie” van het loonconflict. Daarnaast is DB niet te spreken over de timing van de staking, omdat reizigers en goederenvervoerders hiermee nauwelijks tijd wordt gegund om andere plannen te maken. DB verwacht dat reizigers vanaf woensdag hinder zullen ondervinden.

De vervoerder onderstreept dat er een akkoord is bereikt met de Gewerkschaft Deutscher Lokführer (GDL) over een loonsverhoging van in totaal 3,2 procent, waarvan 1,5 procent met ingang van 1 januari 2022 en nog eens 1,7 procent erbij met ingang van 1 maart 2023. De loonsverhoging geldt tot en met 30 juni 2024, maar DB wil die looptijd verlengen, om zo de financiële impact van de coronacrisis beter te kunnen spreiden. Dat is tegen het zere been van de vakbond.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Staking Duitse treinmachinisten dinsdagavond van start | SpoorPro.nl

Staking Duitse treinmachinisten dinsdagavond van start

In Duitsland gaan leggen treinmachinisten in het goederenvervoer vanaf dinsdagavond 19.00 uur het werk gedurende 48 uur neer. Zij krijgen vanaf 02.00 uur op woensdag gezelschap van de machinisten van passagierstreinen. Dat heeft de Duitse spoorvakbond GDL laten weten.

Met de staking willen de Duitse machinisten hun looneis kracht bij zetten. Door de staking vooralsnog te beperken tot 48 uur, hopen ze tevens vakantievierders en dagjesmensen, die mogelijk dit weekend met de trein op pad willen, te ontzien.

Slechte timing

Deutsche Bahn (DB) spreekt in een persbericht van een “onnodige escalatie” van het loonconflict. Daarnaast is DB niet te spreken over de timing van de staking, omdat reizigers en goederenvervoerders hiermee nauwelijks tijd wordt gegund om andere plannen te maken. DB verwacht dat reizigers vanaf woensdag hinder zullen ondervinden.

De vervoerder onderstreept dat er een akkoord is bereikt met de Gewerkschaft Deutscher Lokführer (GDL) over een loonsverhoging van in totaal 3,2 procent, waarvan 1,5 procent met ingang van 1 januari 2022 en nog eens 1,7 procent erbij met ingang van 1 maart 2023. De loonsverhoging geldt tot en met 30 juni 2024, maar DB wil die looptijd verlengen, om zo de financiële impact van de coronacrisis beter te kunnen spreiden. Dat is tegen het zere been van de vakbond.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.