Protest van NS-medewerkers tegen krimpplannen

Video: Protest van NS-medewerkers tegen krimpplannen

Tweehonderd NS-medewerkers verzamelden zich vrijdag voor het hoofdkantoor van spoorvervoerder NS met de oproep: ‘Stop de krimpplannen’. Vakbonden FNV Spoor, CNV en VVMC overhandigden daarbij een petitie met ruim 21.000 handtekeningen aan de directie van het spoorbedrijf. “Reken er maar op dat dit de laatste vriendelijke actie is”, was de boodschap richting president-directeur Marjan Rintel.

De medewerkers kwamen in Utrecht bij elkaar om te protesteren tegen het voornemen om het aantal servicebalies op stations meer dan te halveren. Daarmee verliest NS volgens de vakbonden de menselijke maat uit het oog en zouden service en sociale veiligheid in gevaar komen. Met de petitie werd het intrekken van de huidige plannen en inspraak bij eventuele nieuwe krimpplannen geëist. Als dat niet gebeurt, volgt een ultimatum en worden vakbondsleden opgeroepen het werk neer te leggen.

Zustervakblad OVPro was erbij en maakte de volgende videoreportage:

Lees hier het volledige verslag van OVPro.

Lees ook:

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.