NS dreigt actievoerende machinisten met ontslag

Treinen passeren op Amsterdam Centraal station
Foto: Marieke van Gompel

NS heeft 42 actievoerende machinisten en conducteurs berispt en één medewerker ontslagen omdat zij op 7 juli op Amsterdam Centraal het treinverkeer en de openbare orde zouden hebben verstoord. Dat meldt het Amsterdams Machinisten Kollektief op haar Facebook-pagina. Naar verluidt zouden sommige actievoerders aan noodremmen hebben getrokken of gedreigd hebben op het spoor te springen. Het voorval deed zich voor tijdens een bijeenkomst van het Amsterdam Machinisten Kollektief (AMK) op het treinstation. Tijdens het overleg uitten de NS’ers hun onvrede over hun werkgever.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “NS dreigt actievoerende machinisten met ontslag”

Frans Appel|09.10.17|07:13

“Naar schatting hebben zo’n twintigduizend reizigers hierdoor hinder ondervonden”
Als dat NS inderdaad zorgen baart, dan mogen ze zichzelf ook wel eens een flinke boete geven. In Zevenaar is een wissel weggehaald, waardoor er veel minder uitwijkmogelijkheden zijn. Afgelopen woensdag stond er in Zevenaar een trein kapot en het hele baanvak werd gestremd. BEIDE richtingen !. Eén wissel had dat probleem (voor nu en in de toekomst)opgelost. Maar daar hoor je de NS niet over.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.