Treinen passeren op Amsterdam Centraal station

NS-medewerkers Amsterdam leggen werk neer

Een deel van de NS-medewerkers in de regio Amsterdam legt maandag van 17.00 tot 19.00 uur het werk neer om te praten over hun onvrede over verschillende onderwerpen. Dit heeft gevolgen voor het treinverkeer in Amsterdam, maar mogelijk ook voor andere plekken van het land, omdat veel treinen langs of via Amsterdam rijden.

Het spoorpersoneel is bang dat met de nieuwe dienstregeling die op 11 december ingaat ook het ‘rondje om de kerk’ weer terugkomt. Met de term wordt bedoeld dat machinisten en conducteurs vaste routes moeten rijden. Ook vinden ze dat de NS afspraken over de tweede conducteur op dubbeldekkers niet is nagekomen.

Werkonderbreking

Volgens NS is het onduidelijk hoeveel medewerkers meedoen en hoe groot de overlast voor reizigers daadwerkelijk wordt. Reizigers worden op de hoogte gehouden via de website van NS en de reisplanner app. Mogelijk kan de werkonderbreking tot drukte op de weg leiden, omdat mensen het zekere voor het onzekere nemen en de auto pakken.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.