Spoorverbinding Almere Centrum – Lelystad Centrum, foto: NS

‘Spoorlijn Almere Centrum-Lelystad Centrum is mooiste treinreis’

De spoorverbinding tussen Almere Centrum en Lelystad Centrum is verkozen tot de mooiste treinreis in Nederland. Voorafgaand aan de NS-verkiezing nomineerden machinisten en conducteurs hun zes favoriete tracés. Daarna brachten in totaal 4.394 treinreizigers hun stem uit op de genomineerde lijnen.

37 procent van de stemmen ging naar de verbinding tussen Almere Centrum en Lelystad Centrum, de lijn tussen Sittard en Maastricht eindigde met 25 procent van de stemmen op de tweede plek. De treindienst tussen Haarlem en Zandvoort aan Zee behaalde 17 procent van de stemmen en kwam op de derde plaats terecht.

Favoriete spoorverbinding

Hoofdconducteur Carola Nummerdor uit Ermelo is fan van het tracé door de Oostvaardersplassen, de verbinding tussen Almere Centrum en Lelystad Centrum. “Je ziet hier heel goed de wisseling van de seizoenen. Het prachtige uitzicht op het natuurgebied is geen dag hetzelfde.”

Naast de top drie nomineerde het spoorpersoneel de verbindingen tussen Baarn en Utrecht Overvecht, Haarlem en Hoorn en tussen Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal. Onder de stemmers verloot NS een dagje uit langs het winnende tracé. Dit bestaat uit een fietstocht met een gids, een diner en een hotelovernachting.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Spoorlijn Almere Centrum-Lelystad Centrum is mooiste treinreis’ | SpoorPro.nl
Spoorverbinding Almere Centrum – Lelystad Centrum, foto: NS

‘Spoorlijn Almere Centrum-Lelystad Centrum is mooiste treinreis’

De spoorverbinding tussen Almere Centrum en Lelystad Centrum is verkozen tot de mooiste treinreis in Nederland. Voorafgaand aan de NS-verkiezing nomineerden machinisten en conducteurs hun zes favoriete tracés. Daarna brachten in totaal 4.394 treinreizigers hun stem uit op de genomineerde lijnen.

37 procent van de stemmen ging naar de verbinding tussen Almere Centrum en Lelystad Centrum, de lijn tussen Sittard en Maastricht eindigde met 25 procent van de stemmen op de tweede plek. De treindienst tussen Haarlem en Zandvoort aan Zee behaalde 17 procent van de stemmen en kwam op de derde plaats terecht.

Favoriete spoorverbinding

Hoofdconducteur Carola Nummerdor uit Ermelo is fan van het tracé door de Oostvaardersplassen, de verbinding tussen Almere Centrum en Lelystad Centrum. “Je ziet hier heel goed de wisseling van de seizoenen. Het prachtige uitzicht op het natuurgebied is geen dag hetzelfde.”

Naast de top drie nomineerde het spoorpersoneel de verbindingen tussen Baarn en Utrecht Overvecht, Haarlem en Hoorn en tussen Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal. Onder de stemmers verloot NS een dagje uit langs het winnende tracé. Dit bestaat uit een fietstocht met een gids, een diner en een hotelovernachting.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.