NedTrain, onderhoud, trein

NS zoekt duizenden technische collega’s

NedTrain, onderhoud, trein

Bij NS komen duizenden banen vrij voor technnisch personeel, machinisten, conducteurs, IT’ers, service- en retailmedewerkers. Het gaat om functies op alle niveaus, van mbo tot hbo of wo. Omdat de spoorvervoerder als technisch werkgever niet onder alle hoogopgeleide technici bekend is, lanceert ze deze week een speciale campagne gericht op deze doelgroep.

“Alleen al in 2015 zoeken we over de hele linie 4.500 nieuwe medewerkers en dit zal de komende jaren waarschijnlijk zo blijven. Met name goede, hoogopgeleide technici vinden is nog wel eens lastig. Daarom lanceren we daarvoor vanaf deze week een speciale wervingscampagne”, aldus Zita Odink die bij NS verantwoordelijk is voor de werving van nieuw personeel.

Vacatures

“We hebben veel vacatures voor conducteurs, machinisten, teammanagers en winkelmedewerkers. Maar we zoeken dus ook veel technische collega’s. Uiteenlopend van treinmonteurs en engineers tot IT’ers. Stuk voor stuk prachtige functies waarbij je helpt ons land mobiel te houden.”

Veel vacatures ontstaan door uitstroom, bijvoorbeeld als gevolg van de vergrijzing. De technische vacatures houden daarnaast verband met de komst van nieuwe treinen en het toekomstige onderhoud daarvan. Ook is NS bezig met een grote vernieuwing van de IT.

Campagne

NS lanceert deze week een speciale campagne gericht op technici: NStechwerk.nl. Alle vacatures bij NS of info over werken bij NS in het algemeen is te vinden op www.werkenbijns.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “NS zoekt duizenden technische collega’s”

MARCO HEINIS|03.09.15|21:29

De Nederlands Spoorwegen(Nedtrain)hadden de vakscholen in Haarlem en Tilburg nooit moeten afschaffen. Dan hoeven ze nu niet een campagne hoeven te starten voor monteurs.

Bob Legius|07.09.15|10:30

De vakscholen kunnen zo weer terug. In BBL(deeltijd) met het leermeester/gezel model. Theorie in workshops en via de virtuele klas, de praktijk(techniek) op de werkvloer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.