Afteller, station, perron, NS-trein, conducteur

Aftellers op stations zorgen voor sneller vertrek treinen

De aftellers op stations die terugtellen tot het vertrek van de trein, zorgen ervoor dat treinen stipter vertrekken. Ook gaat de veiligheid op overwegen achter de stations omhoog. Dat blijkt uit een proef op de stations Hilversum en Hilversum Sportpark. De afteller helpt een conducteur om 15 seconden voordat het vertreklicht gaat, te starten met het vertrekproces op stations met een overweg erachter.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Aftellers op stations zorgen voor sneller vertrek treinen”

Michiel ten Broek|28.05.15|18:49

Nuttige voorziening, maar beperkt. Het helpt in Hvs zo aardig omdat de stop-schakeling zodanig staat afgesteld dat de treinen altijd te laat vertrekken. Als de schakeling goed afgesteld zou zijn, zouden tijdens de proef immers alle treinen 15 seconden te vroeg vertrokken zijn…
Op dezelfde manier is het niet waarschijnlijk dat op haltes waar de treinen een “korte stop” van 42 seconden maken, een winst van 15 seconden behaald kan worden. Dan blijven er 5 seconden over voor in- en uitstappen.

Jan-Willem Tinselboer|20.08.15|18:13

en toen?
en wat dan nog?
Wie kan mij uitleggen waarom, op maandagavond 17 augustus, de via ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven, Venlo en Moenchengladbach omgeleide nachttrein naar Muenchen en Zuerich, aankomst Ht 20.31 uur, pas om 20.35 uur vertrok? Beide voorafgaand rijdende treinen, de IC uit Schiphol naar Eindhoven en de sprinter uit Utrecht naar Breda, waren zeer op tijd.
Vier minuten stationnement voor minder dan twintig reizigers die zich verdelen over veertien rijtuigen.
rara?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aftellers op stations zorgen voor sneller vertrek treinen | SpoorPro.nl
Afteller, station, perron, NS-trein, conducteur

Aftellers op stations zorgen voor sneller vertrek treinen

De aftellers op stations die terugtellen tot het vertrek van de trein, zorgen ervoor dat treinen stipter vertrekken. Ook gaat de veiligheid op overwegen achter de stations omhoog. Dat blijkt uit een proef op de stations Hilversum en Hilversum Sportpark. De afteller helpt een conducteur om 15 seconden voordat het vertreklicht gaat, te starten met het vertrekproces op stations met een overweg erachter.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Aftellers op stations zorgen voor sneller vertrek treinen”

Michiel ten Broek|28.05.15|18:49

Nuttige voorziening, maar beperkt. Het helpt in Hvs zo aardig omdat de stop-schakeling zodanig staat afgesteld dat de treinen altijd te laat vertrekken. Als de schakeling goed afgesteld zou zijn, zouden tijdens de proef immers alle treinen 15 seconden te vroeg vertrokken zijn…
Op dezelfde manier is het niet waarschijnlijk dat op haltes waar de treinen een “korte stop” van 42 seconden maken, een winst van 15 seconden behaald kan worden. Dan blijven er 5 seconden over voor in- en uitstappen.

Jan-Willem Tinselboer|20.08.15|18:13

en toen?
en wat dan nog?
Wie kan mij uitleggen waarom, op maandagavond 17 augustus, de via ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven, Venlo en Moenchengladbach omgeleide nachttrein naar Muenchen en Zuerich, aankomst Ht 20.31 uur, pas om 20.35 uur vertrok? Beide voorafgaand rijdende treinen, de IC uit Schiphol naar Eindhoven en de sprinter uit Utrecht naar Breda, waren zeer op tijd.
Vier minuten stationnement voor minder dan twintig reizigers die zich verdelen over veertien rijtuigen.
rara?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.