E-learningtraject, DB Schenker Rail Nederland, Scheepvaart en Transport College

Medewerkers DB Schenker Rail volgen e-learningtraject bij STC

Ruim vijfhonderd medewerkers van DB Schenker Rail Nederland gaan een E-learningtraject volgen bij het Scheepvaart en Transport College (STC). STC heeft de Web Based Training (WBT) speciaal voor de spoorgoederenvervoerder ontwikkeld. De partijen ondertekenden hiervoor onlangs een overeenkomst.

Met behulp van de Web Based Training kunnen medewerkers van DB Schenker Rail Nederland op ieder moment van de dag via internet actuele kennis verwerven. Deze kennis wordt in verschillende modules gedurende het hele jaar interactief aangeboden.

Vakmanschap

In totaal zullen ruim vijfhonderd machinisten, wagencontroleurs en binnendienstmedewerkers met behulp van WBT getraind worden op het gebied van onder andere ERTMS, wet- en regelgeving, gevaarlijke stoffen en veiligheidscommunicatie.  WBT is een aanvulling op de al bestaande klassikale modules die DB Schenker aanbiedt.

Algemeen directeur Corné Hulst van STC over het E-learningstraject: “Het beleid van DB Schenker Rail Nederland is er op gericht maximaal te investeren in de kwalificaties van hun medewerkers. Wij zijn er trots op dat wij met WBT kunnen bijdragen aan het verder vergroten van het vakmanschap van DB Schenker-medewerkers en de veiligheid op het spoor.”

Opleiding

DB Schenker Rail Nederland en het Rotterdamse opleidingsinstituut werken al langer samen op het gebied van het opleiden van medewerkers. Veel Mbo’ers die bij STC een opleiding Machinist Railvervoer volgen, lopen stage bij DB Schenker Rail Nederland.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.