Spoorwegpolitie, Den Haag centraal

NS stuurt brandbrief over sociale veiligheid op spoor

De directie van NS heeft mede namens de vakbonden een brandbrief naar minister Opstelten gestuurd om aandacht te vragen voor agressie en geweld op het spoor en op stations. Het spoorwegbedrijf stelt dat er maandelijks gemiddeld dertien medewerkers letsel oplopen als gevolg van agressie. Dit uiteenlopend van blauwe plekken en gekneusde ribben tot poging tot doodslag. NS vreest dat er bij politie verminderde aandacht is voor veiligheid op het spoor, nu de spoorwegpolitie is opgegaan in de nationale politie.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS stuurt brandbrief over sociale veiligheid op spoor | SpoorPro.nl
Spoorwegpolitie, Den Haag centraal

NS stuurt brandbrief over sociale veiligheid op spoor

De directie van NS heeft mede namens de vakbonden een brandbrief naar minister Opstelten gestuurd om aandacht te vragen voor agressie en geweld op het spoor en op stations. Het spoorwegbedrijf stelt dat er maandelijks gemiddeld dertien medewerkers letsel oplopen als gevolg van agressie. Dit uiteenlopend van blauwe plekken en gekneusde ribben tot poging tot doodslag. NS vreest dat er bij politie verminderde aandacht is voor veiligheid op het spoor, nu de spoorwegpolitie is opgegaan in de nationale politie.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.