staking, spoor, België, NMBS

NMBS vreest effect werkonderbreking spoorwerkers

De Belgische vakbond ACOD Spoor heeft voor komende donderdag een werkonderbreking aangekondigd bij het personeel van spoorbeheerder Infrabel. Met de actie wil de bond protesteren tegen de problemen rond de carrièremogelijkheden en de beloning van het spoorpersoneel.

De actie is gepland tussen 10 en 12 uur. De vakbond bestrijdt uit te zijn op chaos op het spoor. De werkonderbreking zou hooguit tot tijdelijke vertragingen kunnen leiden. Tijdens de ochtend- en avondspits rijdt het treinverkeer volgens ACOD normaal. De Belgische spoorwegen zijn niet zo zeker van. NMBS neemt het zekere voor het onzekere en raadt klanten aan er 24 uur lang rekening mee te houden dat ze misschien moeten uitwijken naar een andere vervoersmogelijkheid dan de trein.

Legitiem

ACOD Spoor noemt de actie legitiem, ingegeven door de moeilijke werkomstandigheden van de spoorwerkers. De bond zegt alles in het werk te stellen om de dag van groepen die donderdag een uitstapje willen maken niet te bederven.

Eerder dit jaar blies ACOD Spoor op het laatste moment een eerder aangekondigde staking af na een verzoeningsgesprek met de directie van NMBS. Tijdens dat gesprek werden voorstellen gedaan om de organisatie rond het spooronderhoud te verbeteren.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.