NS start implementatie van ERTMS in VIRM-dubbeldekkers

2018, NS

NS gaat beginnen met de toepassing van ERTMS in alle 176 VIRM-dubbeldekkers, laat de vervoerder donderdag weten. Siemens Mobility is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, levering en onderhoud van de ETCS Level 2-technologie.

Met de start van de implementatie in de VIRM-dubbeldekkers bij NS Modernisering in Haarlem begint NS naar eigen zeggen met de grootste stap in het digitaliseringsproces. De volgende stappen zijn de toepassing van ERTMS in de Sprinter-series SLT en de FLIRT. De Sprinter Nieuwe Generatie en de Intercity Nieuwe Generatie zijn reeds uitgerust met ERTMS, maar zullen op termijn een upgrade naar de nieuwste versie krijgen.

“Omdat ERTMS een digitaal systeem is, krijgt elke trein computerapparatuur en digitale communicatieapparatuur zoals GSMR en een beeldscherm voor de machinist. Daarmee digitaliseren we de trein zodat deze kan rijden onder de nieuwe beveiliging”, zegt programmamanager Marco Sala. De komende tijd zal NS met een treinsimulator langs gaan bij standplaatsen om machinisten kennis te laten maken met het systeem. In september volgend jaar wordt begonnen met de ERTMS-opleiding en het ervaringsrijden.

In 2030 moet ERTMS op de drukst bereden sporen in Europa zijn gerealiseerd. NS zei in een eerder stadium dat het verwacht dat de eerste VIRM-dubbeldekker eind 2024 weer in de dienstregeling wordt opgenomen. Siemens Mobility zal uitleveren in de periode 2023-2027.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.