De onderhoudswerkplaats van Stadler waar Arriva-treinen worden onderhouden

Recordaantal orders voor Stadler in afgelopen financiële jaar

Stadler heeft het gebroken boekjaar 2021 afgesloten met 5,6 miljard Zwitserse frank aan nieuwe orders, oftewel 5,42 miljard euro. Dat is fors meer dan het vorige record van 5,2 miljard frank en ook flink hoger dan de 4,3 miljard die gedurende het vorige boekjaar werden binnengehaald.

De totale order intake van het afgelopen financiële jaar lag 28 procent hoger, waardoor Stadler nu een orderportefeuille van 17,9 miljard frank heeft. Ook dat is een record. Het bedrijf schreef vooral meer orders voor materieel. De componentendivisie deed het een stuk minder, want daar halveerde het ordervolume. Stadler schrijft dat vooral toe aan het voor die bedrijfstak exceptioneel goede jaar 2020.

Ook qua omzet en bedrijfsresultaat zijn er volgens Stadler “historische cijfers” geboekt. Het bedrijf eindigde het financiële jaar met een resultaat van 223,7 miljoen frank tegenover 156,1 miljoen voor het jaar ervoor. Onder de streep daalde de nettowinst echter van 138,4 naar 134,5 miljoen frank. Stadler zegt dat dit door valutaverlies komt. De omzet steeg met 18 procent naar 3,6 miljard frank. Voor het lopende boekjaar rekent het bedrijf op een omzet van tussen de 3,7 en 4 miljard.

Stadler zegt in zijn vooruitblik verder dat hoewel de onrust in het Gemenebest van Onafhankelijke Staten hen zorgen baart, het bedrijf nog altijd optimistisch is over zijn vooruitzichten op de belangrijkste markten. Stadler sluit dan ook niet uit dat het ook het in financiële jaar 2022 een recordaantal orders kan bijschrijven.

Dit artikel is eerder verschenen op RailTech.com, de Engelstalige zusterpublicatie van SpoorPro. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.