NS telt verloren voorwerpen in de trein: mobiele telefoons, AirPods en ruim 120 knuffels

Sleutels, mobiele telefoons, tassen en brillen: treinreizigers laten heel wat spullen in de trein en op stations slingeren. Afgelopen jaar zijn er meer voorwerpen zoek geraakt dan het jaar daarvoor. Daar zaten ook opvallende voorwerpen tussen zoals een elektrische grasmaaier en een televisie. 

Het meest opvallende voorwerp was waarschijnlijk wel het regeringsdocument dat Christen-Unie-leider Gert Jan Segers liet liggen in te trein.

In totaal werden er zo’n 40.000 spullen in de trein of op stations gevonden. In 2020 waren dat er 30.000. Dat is aanzienlijk minder dan voor de coronacrisis toen er meer dan 100.000 voorwerpen achter werden gelaten op stations en in treinen (in 2019).

‘Week van de verloren knuffel’

Tussen de gevonden voorwerpen van dit jaar, zaten ruim 120 knuffels. NS gebruikt de hashtag #weekvandeverlorenknuffel op Instagram, Twitter en Facebook om knuffels weer met hun eigenaren te herenigen. Zo zoeken Izzy de IJsbeer, Danny de Dino, Petra de Poedel en Katja het Konijn hun baasje, ‘zodat zij samen de feestdagen door kunnen brengen’. De foto’s maken heel wat reacties los op social media.

Izzy Ijsbeer
Izzy IJsbeer achter de stationspiano.
knuffel NS
Cheetah op het perron.
Petra de Poedel voor het raam van een trein. Foto’s: NS

Verloren voorwerpen

Mensen die de knuffels herkennen, kunnen dat laten weten door een bericht te plaatsen op social media, zodat NS ervoor kan zorgen dat de knuffel nog voor kerst terug is. NS organiseert de ‘Week van de Verloren Knuffel’ van 13 tot en met 17 december.

Het initiatief is bedoeld om reizigers te informeren over wat ze moeten doen als ze een eigendom verliezen. Verloren voorwerpen kunnen via een digitaal formulier worden doorgegeven. De kans dat een verloren voorwerp weer terugkomt bij de eigenaar, is de eerste vijf dagen het grootst. Daarna wordt het, tegen betaling van de verzendkosten, opgestuurd naar de eigenaar.

Top 5 verloren voorwerpen

De top 5 verloren voorwerpen van het Centraal Bureau Gevonden Voorwerpen bestaat uit:

  1. Sleutels
  2. Mobiele telefoon
  3. Tassen
  4. Brillen
  5. AirPods en lege cases

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS telt verloren voorwerpen in de trein: mobiele telefoons, AirPods en ruim 120 knuffels | SpoorPro.nl

NS telt verloren voorwerpen in de trein: mobiele telefoons, AirPods en ruim 120 knuffels

Sleutels, mobiele telefoons, tassen en brillen: treinreizigers laten heel wat spullen in de trein en op stations slingeren. Afgelopen jaar zijn er meer voorwerpen zoek geraakt dan het jaar daarvoor. Daar zaten ook opvallende voorwerpen tussen zoals een elektrische grasmaaier en een televisie. 

Het meest opvallende voorwerp was waarschijnlijk wel het regeringsdocument dat Christen-Unie-leider Gert Jan Segers liet liggen in te trein.

In totaal werden er zo’n 40.000 spullen in de trein of op stations gevonden. In 2020 waren dat er 30.000. Dat is aanzienlijk minder dan voor de coronacrisis toen er meer dan 100.000 voorwerpen achter werden gelaten op stations en in treinen (in 2019).

‘Week van de verloren knuffel’

Tussen de gevonden voorwerpen van dit jaar, zaten ruim 120 knuffels. NS gebruikt de hashtag #weekvandeverlorenknuffel op Instagram, Twitter en Facebook om knuffels weer met hun eigenaren te herenigen. Zo zoeken Izzy de IJsbeer, Danny de Dino, Petra de Poedel en Katja het Konijn hun baasje, ‘zodat zij samen de feestdagen door kunnen brengen’. De foto’s maken heel wat reacties los op social media.

Izzy Ijsbeer
Izzy IJsbeer achter de stationspiano.
knuffel NS
Cheetah op het perron.
Petra de Poedel voor het raam van een trein. Foto’s: NS

Verloren voorwerpen

Mensen die de knuffels herkennen, kunnen dat laten weten door een bericht te plaatsen op social media, zodat NS ervoor kan zorgen dat de knuffel nog voor kerst terug is. NS organiseert de ‘Week van de Verloren Knuffel’ van 13 tot en met 17 december.

Het initiatief is bedoeld om reizigers te informeren over wat ze moeten doen als ze een eigendom verliezen. Verloren voorwerpen kunnen via een digitaal formulier worden doorgegeven. De kans dat een verloren voorwerp weer terugkomt bij de eigenaar, is de eerste vijf dagen het grootst. Daarna wordt het, tegen betaling van de verzendkosten, opgestuurd naar de eigenaar.

Top 5 verloren voorwerpen

De top 5 verloren voorwerpen van het Centraal Bureau Gevonden Voorwerpen bestaat uit:

  1. Sleutels
  2. Mobiele telefoon
  3. Tassen
  4. Brillen
  5. AirPods en lege cases

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.