schipholtunnel

Natuur & Milieu: zakelijk reizen met de trein tot 700 kilometer halveert aantal vliegreizen

2019, ProMedia

Wanneer zakelijke reizigers de trein zouden pakken in plaats van het vliegtuig bij reizen tot 700 kilometer, levert dat een reductie op tot 43 procent van de vliegreizen. Dat blijkt uit een analyse van vliegdata over 2019 van acht grote werkgevers die in samenwerking met milieuorganisatie Natuur & Milieu en de Coalitie Anders Reizen is uitgevoerd.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

3 reacties op “Natuur & Milieu: zakelijk reizen met de trein tot 700 kilometer halveert aantal vliegreizen”

Pat Rick|06.12.21|17:12

N&M verkoopt weer een broodje aap. Net vandaag wordt bekend dat de snelle trein naar Berlijn pas in de tweede helft van het decennium een heel klein tikkeltje sneller gaat rijden. Ipv iedereen met veel tamtam een illusie te verkopen, had men Van Boxtel met de Duitsers laten praten om HSL-Oost op te nemen in DeutschlandTakt. Nu is dat laatste volledig gericht op het binnenland daar, en is een HSL-versnelling pas na 2040 weer bespreekbaar, want N&M heeft de boot gemist!

TVwierden Wierden|07.12.21|13:09

In DeutschlandTakt staat ook de verbinding Berlijn-Amsterdam onder FV 39. Zowel een A als een B(snelle) versie. Duitsland is druk bezig met plannen maken. Nederland doet heel weinig.

Pat Rick|09.12.21|15:20

@TVwierden: Lijn FV 39 is de lijn Norddeich – Köln Hbf – Trier – (Luxembourg)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.