Wim van de Camp

Video: spoordelegatie ziet treinreizen als oplossing voor de klimaatcrisis

Still uit video SpoorPro

Ongeveer vijfhonderd mensen vertrokken zaterdag met een speciale klimaattrein vanuit Nederland naar Glasgow. Daar vindt op dit moment de grote internationale klimaattop COP26 plaats, die bijna twee weken duurt. SpoorProTV zwaaide de klimaattrein uit vanuit Rotterdam Centraal.

De klimaattrein vertrok ’s ochtends vanuit Amsterdam en reed via Rotterdam en Brussel naar Londen. Aan boord gingen jongeren, bestuurders uit de spoorsector, activisten en wetenschappers met elkaar in gesprek over de opwarming van de aarde. Ook enkele leden van de officiële Nederlandse delegatie reisden mee, onder wie ambassadeur van het  Europees Jaar van het Spoor Wim van de Camp en operationeel directeur Ans Rietstra van ProRail.

Bekijk hier de videoreportage:

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.