Reisinformatie op een station, foto: NS

Minutenafteller voor reizigers op stations Eindhoven en Den Bosch

Treinreizigers op station Eindhoven en Den Bosch kunnen vanaf maandagmiddag zien over hoeveel minuten hun trein vertrekt. Spoorvervoerder NS is een proef gestart, waarbij op perron 4 van beide stations een minutenafteller te zien is. Het doel daarvan is om reizigers een betere inschatting te laten maken of ze de trein nog kunnen halen en punctueler te kunnen vertrekken.

De minutenafteller is vanaf 7 minuten zowel op de perrons te zien als op de borden bij de roltrap. Vanaf 59 seconden voor de geplande vertrektijd zien reizigers ‘0 minuten’ op het perronbord staan. Op station Eindhoven Centraal zal de toevoeging van de minutenteller worden getest op perron 4, de Intercity richting Alkmaar, en op station Den Bosch op perron 4a, de Sprinter richting Woerden.

Proefproject

De proef met de minutenafteller duurt een maand. Als de proef succesvol blijkt, wordt onderzocht of de afteller landelijk kan worden ingevoerd.

Eerder introduceerde NS ook al een afteller die conducteurs helpt om op tijd te starten met het vertrekproces op stations met een overweg erachter. Uit een proef bleek dat de trein sneller vertrekt en er minder spreiding in de dienstregeling ontstaat. Ook gaat de veiligheid omhoog, omdat de dichtligtijd van overwegen omlaag gaat.

Lees ook:

Afteller op station leidt tot snellere doorstroming treinverkeer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Minutenafteller voor reizigers op stations Eindhoven en Den Bosch | SpoorPro.nl
Reisinformatie op een station, foto: NS

Minutenafteller voor reizigers op stations Eindhoven en Den Bosch

Treinreizigers op station Eindhoven en Den Bosch kunnen vanaf maandagmiddag zien over hoeveel minuten hun trein vertrekt. Spoorvervoerder NS is een proef gestart, waarbij op perron 4 van beide stations een minutenafteller te zien is. Het doel daarvan is om reizigers een betere inschatting te laten maken of ze de trein nog kunnen halen en punctueler te kunnen vertrekken.

De minutenafteller is vanaf 7 minuten zowel op de perrons te zien als op de borden bij de roltrap. Vanaf 59 seconden voor de geplande vertrektijd zien reizigers ‘0 minuten’ op het perronbord staan. Op station Eindhoven Centraal zal de toevoeging van de minutenteller worden getest op perron 4, de Intercity richting Alkmaar, en op station Den Bosch op perron 4a, de Sprinter richting Woerden.

Proefproject

De proef met de minutenafteller duurt een maand. Als de proef succesvol blijkt, wordt onderzocht of de afteller landelijk kan worden ingevoerd.

Eerder introduceerde NS ook al een afteller die conducteurs helpt om op tijd te starten met het vertrekproces op stations met een overweg erachter. Uit een proef bleek dat de trein sneller vertrekt en er minder spreiding in de dienstregeling ontstaat. Ook gaat de veiligheid omhoog, omdat de dichtligtijd van overwegen omlaag gaat.

Lees ook:

Afteller op station leidt tot snellere doorstroming treinverkeer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.