Eerste treinstellen nieuwe Nightjet klaar voor testprogramma

Nieuwe Nightjet

Bij Siemens Mobility in Oostenrijk is het eerste treinstel van de nieuwe Nightjet van de band gekomen. Ook het eerste rijtuig is gereed. De komende periode zal de combinatie statische tests ondergaan, waarna de trein deze herfst in Oostenrijk en Duitsland het spoor op zal gaan voor praktijktests.

De combinatie is van het type Viaggio Next Level, waar de Oostenrijkse vervoerder ÖBB er in totaal 33 van heeft besteld. De eerste 13 exemplaren werden in 2018 besteld, de order voor de overige 20 stuks werd afgelopen augustus bekendgemaakt.

Nightjet’s maken debuut

De Nightjet’s uit de eerste bestelronde zullen naar verwachting in december 2022 hun debuut maken op routes vanuit Duitsland en Oostenrijk naar Italië. De exemplaren uit de tweede bestelronde worden in 2025 ingezet, onder meer op de route Wenen-Amsterdam.

Elke Nightjet bestaat uit zeven rijtuigen, waaronder twee reguliere wagons, een drietal zogeheten couchette-wagons en twee slaaprijtuigen.

Lees meer: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.