Beieren en Siemens Mobility slaan handen ineen voor proef met waterstoftrein

De Duitse deelstaat Beieren wil vanaf 2024 bij wijze van proef een waterstoftrein inzetten op een aantal routes van de Bayerische Regiobahn (BRB), waaronder op het traject tussen Augsburg en Füssen. De proef heeft vooralsnog een looptijd van 30 maanden. Siemens Mobility zal de waterstoftrein leveren.

Siemens Mobility zet in op een doorontwikkeling van de Mireo Plus H, welke voor de pilot in Beieren voorzien zal worden van opgewaardeerde accupakketten van Saft voor verbeterde prestaties. Het rijbereik ligt volgens de fabrikant op zo’n 800 kilometer. Ook belooft Siemens meer comfort voor de reizigers.

De presentatie van de waterstoftrein staat gepand voor het voorjaar van 2022. Halverwege 2023 wordt de trein voor het eerst ingezet voor testritten Bij aanvang van 2024 gaat de waterstoftrein een vaste dienstregeling rijden. De uitvalsbasis van de trein wordt Augsburg.

Positieve geluiden vanuit de politiek

De politiek is zeer te spreken over de pilot. Volgens minister van Economische Zaken Hubert Aiwanger kan de inzet van de waterstoftrein de toepassing van waterstoftechnologie in de deelstaat de wind in de zeilen geven. Minister van Transport Kerstin Schreyer ziet de waterstoftrein als een belangrijk stuk in de klimaatpuzzel en iets dat goed aansluit bij de duurzame ambities van Beieren.

Karl Blaim, de managing director van Siemens Mobility, ziet in de pilot een mooie kans om de Mireo Plus H verder te ontwikkelen, terwijl Arnulf Schuchmann, de technische man bij BRB, verwacht dat de regionale vervoerder veel kan opsteken van de inzet van de waterstoftrein op het lokale net.

Lees meer:

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Beieren en Siemens Mobility slaan handen ineen voor proef met waterstoftrein | SpoorPro.nl

Beieren en Siemens Mobility slaan handen ineen voor proef met waterstoftrein

De Duitse deelstaat Beieren wil vanaf 2024 bij wijze van proef een waterstoftrein inzetten op een aantal routes van de Bayerische Regiobahn (BRB), waaronder op het traject tussen Augsburg en Füssen. De proef heeft vooralsnog een looptijd van 30 maanden. Siemens Mobility zal de waterstoftrein leveren.

Siemens Mobility zet in op een doorontwikkeling van de Mireo Plus H, welke voor de pilot in Beieren voorzien zal worden van opgewaardeerde accupakketten van Saft voor verbeterde prestaties. Het rijbereik ligt volgens de fabrikant op zo’n 800 kilometer. Ook belooft Siemens meer comfort voor de reizigers.

De presentatie van de waterstoftrein staat gepand voor het voorjaar van 2022. Halverwege 2023 wordt de trein voor het eerst ingezet voor testritten Bij aanvang van 2024 gaat de waterstoftrein een vaste dienstregeling rijden. De uitvalsbasis van de trein wordt Augsburg.

Positieve geluiden vanuit de politiek

De politiek is zeer te spreken over de pilot. Volgens minister van Economische Zaken Hubert Aiwanger kan de inzet van de waterstoftrein de toepassing van waterstoftechnologie in de deelstaat de wind in de zeilen geven. Minister van Transport Kerstin Schreyer ziet de waterstoftrein als een belangrijk stuk in de klimaatpuzzel en iets dat goed aansluit bij de duurzame ambities van Beieren.

Karl Blaim, de managing director van Siemens Mobility, ziet in de pilot een mooie kans om de Mireo Plus H verder te ontwikkelen, terwijl Arnulf Schuchmann, de technische man bij BRB, verwacht dat de regionale vervoerder veel kan opsteken van de inzet van de waterstoftrein op het lokale net.

Lees meer:

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.