De Fan connector in de IJhal, foto: NS

NS zet extra treinen in tijdens EK voetbal

Foto: NS

NS gaat tijdens de wedstrijden van het EK voetbal in Amsterdam meer collega’s en extra en langere treinen inzetten. Na afloop van de wedstrijden maken intercity’s een extra stop op station Amsterdam Bijlmer ArenA.

De fans die uit de richting van Almere/Zwolle komen, kunnen volgens de vervoerder het beste naar station Duivendrecht reizen. Ook dit station ligt op loopafstand van de JC ArenA. Dat scheelt overstappen op een drukke metro en ook extra in- en uitchecken.

Online ticket kopen

Verder raadt NS reizigers aan vooraf online een treinticket aan te schaffen. Fans hoeven dan niet in de rij te staan voor een NS-kaartautomaat. Reizigers met een OV-kaart wordt aangeraden om vooraf voldoende saldo op kaart te laden.

Reizigers moeten rekening houden met extra drukte in de treinen naar Duivendrecht en Amsterdam Bijlmer ArenA en op de stations. Fans die via Amsterdam Centraal reizen, kunnen in de stationshal aan de IJ-zijde via de Fan Connector (zie foto) contact maken met fans op een van de andere zes locaties waar tijdens het EK een Fan Connector staat.

Amsterdam is een van de gaststeden tijden het Europees kampioenschap. Oranje speelt zondag voor het eerst in de Johan Cruijff ArenA tegen Oekraïne. Hier zijn 16.000 voetbalfans welkom. In de Johan Cruijff ArenA vinden op 13, 17, 21 en 26 juni wedstrijden plaats.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.